SP adayı Gökçınar'dan TRT Haber'e çağrı: Canlı yayına katılmak isterim

TRT sunucusu Fatih Er, Ekrem İmamoğlu'nu konuk ettikleri yayında programlara talep üzerine konuk aldıklarını öne sürmüştü

SP'nin İBB Başkanı adayı Necdet Gökçınar / Fotoğraf: AA

CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün akşam TRT Haber'de canlı yayında, gazeteciler Fatih Er ve Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun daha önce neden TRT'ye çağrılmadığını sordu. Bunun üzerine programın sunucularından TRT World Haber ve Programlar Direktörü Fatih Er talep üzerine konuk davet edildiğini öne sürdü.

Er'in bu sözlerinin ardından ilk talep Saadet Partisi'nin İstanbul adayı Necdet Gökçınar'dan geldi. 

Gökçınar Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Saadet Partisi İBB Adayı olarak programınızda canlı yayına katılmak ve her türlü sorunuza cevap vermek isterim. Trt'de görüşmek üzere" diye yazdı.

Görüntü de paylaştığı mesaja Fatih Er, TRT Haber ve TRT'yi de etiketledi.

 


İmamoğlu'nun "Beni neden çağırmadınız" sözleri üzerine programın sunucularından Fatih Er "Biz normal şartlarda TRT için birisini arayıp 'Sizi yayına çağırıyoruz' demeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Er'in bu açıklamasının üzerine İmamoğlu ile sunucu arasında şu diyalog yaşanmıştı:

İmamoğlu: Sayın Yıldırım kendisi mi geldi?

Fatih Er: Kesinlikle kendisi geldi. Kendi danışmanlarından TRT’ye resmi yazıyla başvurdular. Hatta Mansur Yavaş Bey de resmi yazıyla başvurdular ve bizler ekranlarımızı açtık. Bugün biz sizi davet ettik. Siz buraya geldiniz.

İmamoğlu: Çok ihmal etmişiz özür dilerim.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU