50 kardeşi olduğunu öğrenen kadın, kardeşlerinden biriyle çıkmaktan korkuyor

TikTok kullanıcısı henüz kardeşleriyle ilişki kurmadığını söyledi

New Jersey'de yaşayan TikTok kullanıcısı Izzy, devasa ailesinden haberdar olunca şoke olduğunu söyledi (TikTok/izzyvn_98)

New Jersey'de bir kadın, kim olduğunu bilmediği biyolojik babası sperm bağışladığı için 50 kardeşi olduğunu öğrendiğinden beri yanlışlıkla onlardan biriyle çıkmaktan korktuğunu söyledi.

Izzy adlı 23 yaşındaki TikTok kullanıcısı birkaç yıl önce etnik kökenini ve soyunu öğrenmek için merakına yenik düşerek DNA testi yaptırmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen ay Tiktok'ta yayımladığı iki bölümlük videoda Izzy, ilk etapta büyürken "düşündüğü kadar İtalyan" olmadığını keşfettiğini belirtti. Bir kadının Facebook üzerinden kendisiyle iletişime geçmesiyle devasa bir ailesi olduğunu öğreninceyse şoka uğramış.

Izzy kendisi ve iki erkek kardeşinin (üçüzler) anneleri tarafından büyütüldüğünü ve biyolojik babasının isimsiz bir sperm bağışçısı olduğunu ifade etti.

TikTok kullanıcısı bahse konu videoda, "Aslında nereli olduğumu öğrenmek için 2018'de soy DNA'sı testi yaptırdım" dedi. Izzy, TikTok'ta paylaştığı videoya "Sonuçlarımı aldığımda düşündüğüm kadar İtalyan olmadığımı keşfettim..." diye yazdı.

[Sonra] rasgele bir kadından, belirli bir kişi veya aileyle akraba olup olmadığımı soran bir mesaj aldım, [çünkü] kızıyla eşleşmiştim, ben de "hayır" dedim.

Kadın daha sonra Izzy'yi en az 50 üyeye sahip özel bir Facebook grubuna yönlendirmiş.

Sayfaya katıldım ve aynı sperm bağışçısının çocukları olan 50'den fazla kişinin kardeş olduğu ortaya çıktı... üstelik hepimiz farklı yaşlardayız.

Izzy, grubun birkaç üyesinin kardeşlerinden biriyle yanlışlıkla çıkabilecekleri yönünde bir "paranoya" dile getirdiğini belirtiyor.

Şimdi sayının yüksek olmasına dair bir paranoya var çünkü bazıları çok fazla olduğumuzu ve sonunda kardeşlerimizden biriyle çıkabileceğimizden korkuyor.

Genç kadın, henüz keşfetmediği kaç tane erkek ve kız kardeşi olduğunu bilmediğini de sözlerine ekledi.

Viral olan video 850 binden fazla görüntülenme ve binlerce yorum aldı. Videonun kullanıcılar arasında merak uyandırması üzerine Izzy ikincisini çekmek zorunda kaldı.

Izzy ikinci videoda, 1986'da tanışan iki annesinin çıkmaya başladığını ve sonra çocuk sahibi olmaya karar verdiğini anlattı. Annelerinden birinin üreme kliniğinde çalışması sebebiyle çift, isimsiz bir bağışçının spermiyle çocuk sahibi olmaya karar vermiş.

Virginia Fairfax'taki bir [sperm bankasına] gitmişler. İşte bu rasgele insanların tüm genetik bilgilerini buldukları yer orası.

Izzy'nin annelerine bağışçıların resimleri gösterilmediği için, "genetik niteliklerine" göre bir erkek seçmişler.

Kadınlardan biri kısa süre sonra üçüzlere hamile kalmış. İki biyolojik öz erkek kardeşi olduğunu ve üçünün de bağışçıdan çok az şey paylaştığını ifade eden Izzy, "ancak annemin tarafı kesinlikle daha belirgin" diyor.

TikTok kullanıcısı, durumdan "biraz rahatsızlık" duyduğu için kardeşleriyle henüz bir ilişki kurmadığını da sözlerine ekledi. Izzy, "Bu gerçekten anormal bir şey ve kendimi gerçekten garip hissediyorum" diyor.

Belki utangacımdır ama bu bana yine de biraz tuhaf geliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU