Çin'de köpek mimi paylaşan adama polise hakaretten gözaltı

Pek çok Çinli cezaya sosyal medyada tepki gösterdi

Polis ekipleri, mimin ekran görüntüsünü paylaştıktan sonra sildi (Qingtongxia polisi)

Çin'in en büyük sosyal medya platformu WeChat'de bir grupta köpek mimi paylaşan bir adama 9 gün boyunca gözaltında kalma cezası verildi.

CNN International'ın devlet medyasından aktardığına göre Ningksia Huy Özerk Bölgesi'ne bağlı Qingtongxia kentindeki polis ekiplerine, soyadının Li olduğu açıklanan bir kişinin WeChat grubunda "polisin imajını zedeleyen" bir fotoğraf paylaştığına dair ihbar geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

30 Ekim'deki ihbarın ardından 330'den fazla üyesi olan grubu inceleyen polis ekipleri, Li'nin mimi Kovid-19 tedbirlerini eleştirmek için paylaştığını gördü.

Çin devlet gazetesi The Paper'ın haberinde Li'nin daha sonra karakola çağrıldığı ve "polise hakaretini itiraf ettiği" yazıldı.

Yetkililer, Li'ye "sorun çıkarmak" suçundan dolayı 9 gün gözaltı cezası verildiğini bildirdi.

Li'nin paylaştığı görselde polis şapkası takan ve rozet gösteren bir köpek vardı.

Olayla ilgili bir hashtag, Çin'de Twitter'ın muadili Weibo'da 170 milyondan fazla kez görüntülendi. Pek çok kişi, internet şakasının bir suç olmadığını söyleyerek Li'ye ceza verilmesine tepki gösterdi.
 


Vaka sayıları son dönemde artan Çin, Kovid-19'a karşı sıfır tolerans politikasını sürdürüyor. Ülkede bu yüzden sık sık bölgesel kapanma ve toplu test yöntemleri metotları izleniyor.

Ülkede Kovid-19 vaka sayısı son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu bugün yaptığı açıklamada, 2 Kasım'da 93 yeni vaka görüldüğünü ve 1 Kasım'da bu sayının 54 olduğunu bildirdi.

 

Independent Türkçe, CNN International, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU