Trabzon'da sel: 5 kişi yaşamını yitirdi, kayıp kişiler aranıyor

Sağanak Araklı ilçesinde sele neden oldu, bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 76 kişinin tahliye edildiğini duyurdu

Sağanak yağışın etkili olduğu Trabzon'un Araklı ilçesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Yeşilyurt Mahallesi'ndeki bir hidroelektrik santralinin borusu patladı.

Yoğun su akışı nedeniyle dere yatağındaki mahallelerde su bir anda yükseldi, taşkın meydana geldi ve Yeşilyurt Mahallesi su altında kaldı.

Akıntı 4 ev ve iş yerini yıktı, suya kapılanlar oldu.  Bölgeye AFAD, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler iki mahalleye ulaşmakta güçlük çekti. Trabzon Valiliği bünyesinde Araklı Kaymakamlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Kara ulaşımı zor olduğu için bölgeye Samsun'dan sahil güvenlik helikopteri sevk edildi. Ayrıca 30 kişilik jandarma arama kurtarma ekibi de bölgeye gitti.

Sel bölgesine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de gitti. 

Taşkının yaşandığı Yeşilyurt Mahallesi'ne çıkan yolun açılması için iş makineleriyle çalışma yürütülüyor, AFAD ekiplerince başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Trabzon Araklı'da meydana gelen afet nedeniyle hemşehrilerine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.
 


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Araklı'daki sele ilişkin devletin, haber alınamayan vatandaşlara sağ salim ulaşılması için seferber olduğunu ve selde oluşan zararın telafisi için gerekli tüm desteği vereceğini bildirdi.

Bakan Albayrak, Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen sele ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.
 

 

AA, İHA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU