"Yılın öğretmeni" seçildikten iki gün sonra öğrenci dövmekten tutuklandı

Adı açıklanmayan öğrenci, Caroline Melanie Lee'nin kendisine küfrettiğini ve başına birkaç defa vurarak burnunu kanattığını anlattı

Caroline Melanie Lee'nin adli süreçle iç soruşturma tamamlanana kadar ders vermeyeceği açıklandı (Scallywag and Vagabond)

ABD'nin Florida eyaletindeki Darnell-Cookman Ortaokulu ve Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olan Caroline Melanie Lee, "yılın öğretmeni" seçildikten iki gün sonra bir öğrenciyi dövüp burnunu kanattığı gerekçesiyle tutuklandı.

Lee, 27 Ekim'de okulda "yılın öğretmeni" seçildikten sonra sosyal medyada öğrenciler arasında tartışma konusu oldu. Bazı öğrenciler, Lee'nin sınıfta "N kelimesi"ni (İngilizce'de "pis zenci" anlamındaki hakaret sözü olan "nigger" kastediliyor) kullandığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lee ise yorumlara verdiği cevapta kelimeyi, ABD'li yazar John Steinbeck'in "Fareler ve İnsanlar" kitabını okurken kullandığını söyledi.

Ancak adı açıklanmayan bir kız öğrenci kelimenin yine de kullanılmaması gerektiğini yazdı.

60 yaşındaki İngilizce öğretmeni, söz konusu öğrenciyi cuma günü yanına çağırdı. Öğrenci, polislere yaptığı açıklamada çok korktuğunu ve bu yüzden öğretmenin sınıfına gitmediğini belirtti. Ancak Lee öğrenciyi sınıfından aldı.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, öğretmenin sınıfa doğru "agresif bir şekilde" yürüdüğünü bildirdi.

Kızın iddiasına göre Lee, sınıfın kapısını kapattıktan sonra avucunun içiyle yüzüne vurdu. Öğrenci, Lee'nin daha sonra kafasına birkaç defa vurduğunu, "si*** or****" dediğini, ve bacağına tekme attığını öne sürdü.

Güvenlik kamerası görüntüleri, kızın yüzünü tutarak şikayet için rehberlik servisine gittiğini gösterdi.

Sınıfta kızla olduğunu kabul eden Lee, saldırı iddiasını yalanladı. İngilizce öğretmeni, "ölüm tehdidi" olarak algıladığı bir Instagram mesajını gönderen öğrenciyle konuşmak istediğini iddia etti.

Öte yandan polis ekipleri, Lee'nin "burun kanamasını açıklayamadığını" söyledi. Çocuk istismarıyla suçlanan öğretmen aynı gün tutuklandı.

 

Independent Türkçe, New York Post, APUSA TODAY

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU