İsrail Büyükelçiliği'nden “uygunsuz paylaşım” açıklaması: Siber saldırıya maruz kaldık

Paylaşımda Türk ve ABD’li yetkililerin fotoğrafı yer aldı. Büyükelçilik, siber saldırı sonucu paylaşımın yapıldığını kaydetti

Fotoğraf: AA

İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği’nin bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımların, siber saldırı sonucu gerçekleştiği ifade edildi.

İsrail Türkiye’de adlı hesaptan yapılan bildirimde, “Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla birtakım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır” denildi.

“Bu paylaşımların tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız” denilen açıklamada, “Bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her tür olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan paylaşımda, “F-35 pazarlığında sona gelindi. Dışişleri Bakanlığı uçakların yerine 1.4 milyar dolar değerinde iPhone 13 Pro ve AirPods için bastırıyor” ifadeleri yer bulmuş, Türk ve ABD’li yetkililerin fotoğrafına yer verilmişti.

Screen Shot 2021-11-03 at 00.10.02.png
Paylaşımın, büyükelçilik tarafından yapılmadığı kaydedildi.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU