Biden Glasgow'da iklime "en büyük yatırım" için teminat verecek

ABD Başkanı Biden, ülkesinin sera gazı emisyonlarını on yıl sonuna kadar yarıdan fazla azaltma sözünü tutabileceği yönünde teminat verecek

Fotoğraf: AA

ABD başkanı Joe Biden, bugün Glasgow'da gerçekleşecek toplantıda dünya liderlerine ABD'nin sera gazı emisyonlarını on yıl sonuna kadar yarıdan fazla azaltma sözünü tutabileceği yönünde teminat vermeye çalışacak.

Sera gazı azalmalarında önemli rol oynayacak olan kilit politikaların belirsizliklerini koruyor olmasına rağmen, Biden'ın sera gazı emisyonlarını yarıdan fazla azaltma sözünü tutabileceğine dair teminat vermeye çalışacağı açıklandı.

Biden, Glasgow'da gerçekleşecek olan COP-26 iklim konferansının başlangıcı için 100 ülkenin liderleriyle bir araya gelecek. COP-26'dan hemen önce Roma'da gerçekleşen G-20 zirvesinde iklim değişikliği konusunda "anlamlı ve etkili" eylem çağrısında bulunulan bir bildiri yayımlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulusal Danışman Gina McCarthy, Biden'ın aylarca süren yoğun iç müzakerelerin ardından Kongre'de oylanmayı bekleyen 555 milyar dolarlık iklim harcamasına olanak sağlayacak önemli bir bütçe tasarısıyla bu hedefe ulaşmaya kararlı olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi henüz yasanın oylanması için net bir tarih belirtmedi.

Biden, bugün ABD'nin 2050 yılına kadar daha uzun vadeli net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak adına belirleyici olacak olan uzun vadeli bir strateji açıklayacak.

Biden, 2024'te gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğine karşın yerel önlemler almaları ve iklim değişikliği etkilerini yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlayan 3 milyar dolarlık bir program başlatmak için Kongre ile birlikte çalışacaklarını da açıklayacak.

 

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU