Kadın avukat duruşmada tehdit edildiğini Twitter'den duyurup destek istedi

Avukat Emel Bodur Kılıç bir boşanma davasında karşı tarafça tehdit edildiğini öne sürüp suç duyurusunda bulundu. Av. Kılıç olayla ilgili bilgileri Twitter hesabından paylaşıp destek çağrısı yaptı

Av. Emel Bodur Kılıç, Giresun Eynesil'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki kızı Rabia Naz'ın ailesinin de avukatlığını yapıyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

Giresun Barosu’na bağlı avukat Emel Bodur Kılıç, bir boşanma davasında karşı tarafça tehdit edildiğini öne sürüp suç duyurusunda bulundu. Av. Bodur Kılıç olayla ilgili belgeleri Twitter hesabından paylaşıp destek çağrısı yaptı. Giresun Eynesil’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın ailesinin avukatlığını da yapan Bodur Kılıç, sosyal medya hesabından olayı şöyle anlattı:

Müvekkilim bir hanımefendi var. Eşinden şiddet gördüğü ve aldatma gerekçesiyle boşanma davası açtık. 14 Haziran’da bu davanın 12. Duruşması vardı. Ben müvekkilimle iki bayan geliyoruz duruşmaya ama karşı taraf her defasında 6-7 kişiyle, mafyavari bir şekilde, taciz ve tehdit eder halde geliyor.

Davalı özel hastanede çalışan bir doktor. Müvekkilim olan eşi işletme sahibi bir iş insanı. 2 çocukları var. 18 yıllık evliler. 12. Celsede son savunmamı yaparken, davalı kişi elindeki defteri masaya çarparak, hakim beyin görmediğini düşünerek, ‘gel gel dışarıda anlat, ben sana göstereceğim, bir de dışarıda anlat’ şeklinde, kafasını sallayıp kaşlarını karartır vaziyette tehdit etti beni.

Hakim bey önce ‘çıkın dışarı” dedi bu kişiye, akabinde oradaki güvenlik ekibine ‘atın dışarı’ şeklinde talimat verdi ve polis şahsı dışarı çıkardı. Davalı yanındaki 6-7 kişilik ekiple adliyeyi terk etti. Bu durum nedeniyle duruşma salonundan hemen çıkamadık, bekledik, hakim de izin verdi salonda beklememize müvekkilimle beraber.

Eşinin evinin önüne gizli kamera yerleştirmiş

Av. Emel Bodur Kılıç şikayetçi olduğu kişi için "Bu kişi kadına şiddet uygulayan birisi, boşanma davası sürerken bütün kötülükleri eşine yapmış birisi. Eşinin işyerini tanıkların da beyan ettiği gibi silahlı bir şekilde basmış, hakaret etmiş. Aynı zamanda eşinin evinin önüne gizli kamera yerleştirmiş ve buna dair de ayrı bir soruşturma devam etmektedir. Müvekkilimin davacı ve şikayetçi olduğu bu dosyaları da takip ediyorum" dedi.

"Duruşma çıkışı kendisine telefonla ‘beni davet ettiniz, ben de duruşma çıkışı beni davet ettiniz, nereye geleyim’ şeklinde mesaj attığımda, ‘konuşmak istedim’ gibi bir mesaj attı, ikrar etti eylemini. Sonra şikayet ettik kendisini" diyen Bodur Kılıç, Twitterdan da paylaştığı suç duyurusunda ise olayı şöyle anlattı:

R.O.’nun avukatlığını yapmaktayım. 14 Haziran 2019 tarihinde müvekkilim ile eşi olan, hakkında şikayette bulunduğum C.O.’nun boşanma davasından dolayı Giresun Aile Mahkemesi’nde idim. Duruşmada savunmamı yaptığım sırada C.O. bana hitaben ‘gel gel dışarıda anlat, çık dışarı da anlat, göreceksin sen, çık bakalım, göstereceğim sana’ dedi ve kafasını salladı. Hakim bey şahsın bana yapmış olduğu hareketi gördü ve şahsı duruşmadan çıkardı.

Şahıs tüm duruşmalara yanında 6-7 kişi ile birlikte gelmektedir. Yanında getirdiği kişiler sabıkalı ve tehlikeli kişilerdir. Duruşma sırasında bu kişiler koridorda beklemektedir. Şahsın beni bu kişileri kast ederek tehdit ettiğini düşünmekteyim. Şahsa yardım ettiklerinden dolayı bu kişilerin de tespit edilmesini istiyorum. Şikayetçiyim, güvenlik tedbiri talep ediyorum.

Başsavcılık Valiliğe yazı yazdı: Can güvenliği korunsun!

Yine avukat Bodur Kılıç'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, olayla ilgili güvenlik görevlisi bir tanığın verdiği ifade ise şöyle:

Av. Emel Bodur Kılıç savunma yaparken, C.O. adlı kişi avukata hitaben ‘sen gel bir de dışarıda bana anlat, haydi gel gel’ diyerek söylemde bulundu, ayrıca kafası ile de tehdit eder gibi gel diye işaret yaptı, hakim bey kişiyi duruşma salonundan dışarı çıkardı. Dışarıda da kalabalık bir grup vardı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Giresun Valiliği’ne Av. Bodur Kılıç’ın can güvenliğinin sağlanması talebiyle yazı yazdı. Başsavcılığın yazısında, “Yürütülmekte olan bir soruşturma evrakına esas olmak üzere ‘hayati tehlikesi olduğundan bahisle, Cumhuriyet Başsavcılığımıza vermiş olduğu ifade tutanağı ve dilekçesi yazımız ekinde gönderilmiş olup, konu ile adli soruşturma yürütülmekte olup, şahsın can güvenliği hususunda gereği rica olunur” denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU