Robot köpek Spot şimdi de Mick Jagger'ı taklit etti

Spot, ortalığı toplayıp ip atladığı videoların ardından yeteneklerini sergilemeye devam ediyor

ABD merkezli teknoloji firması Boston Dynamics'in robot köpeği Spot, The Rolling Stones'un vokalisti Mick Jagger'ın sahne dansını taklit etti.

Mühendisler, efsanevi rock grubunun Tattoo You albümünün 40. yıldönümünü kutlamak için Spot'a, Jagger'ın Start Me Up parçasının müzik videosundaki dansını öğretti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji firmasının Youtube hesabından paylaştığı görüntülerde Spot, Jagger'ın hareketlerini taklit etmek için uzun boynunu hareket ettiriyor ve onunla dudak senkronizasyonu kurmak için ağzını açıyor.

Hazırlanan yeni müzik videosunda Spot, Jagger'la birlikte tüm klibe şarkı söyleyip dans ederek eşlik ediyor ve hiçbir ritmi kaçırmıyor.

Boston Dynamics, videoyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

40 yıl önce The Rolling Stones, ikonik Tattoo You albümünü çıkardı. Kutlamalara biz de katkı koyuyoruz.

Teknoloji firması, Spot'u Haziran 2020'de piyasaya sürmüş ve yenilikçi robotun engebeli arazileri kolaylıkla geçebildiğini, diğer robotların ulaşamadığı yerlere erişebildiğini vurgulamıştı.

Firma şimdiye dek Spot'un ortalığı topladığı ve ip atladığı görüntüleri de paylaşmıştı.

Bu tür robotlar, arama kurtarma çalışmalarından doğal afetlere kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. Örneğin Spot, Çernobil Nükleer Santrali'ne giderek radyasyon seviyeleri nedeniyle çalışmaları kısıtlanan bilim insanları için veriler topluyor.

Boston Dynamics, piyasaya sürüldüğünden beri yüzlerce Spot robotu sattığını söylüyor. Firmaya göre mevcut model, alıcılara yaklaşık 75 bin dolara mal oluyor.

 

Independent Türkçe, Engadget, Daily Mail, Cumhuriyet

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU