Hasan Akar'a 2 yıl 6 ay hapis

Hasar Akar, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından yargılandığı davada, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hasan Akar, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından yargılandığı davada, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarını işlediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 18. Ceza Dairesi'nce bozulan Hasan Akar'ın, yeniden yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya, sanık Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa katıldı.

Akar'ın avukatı Arıboğa, müvekkillinin beraatini talep etti.

Mahkeme, sanık Hasan Akar'ı ''Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret'' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırarak, bu suçun basın yoluyla işlendiği gerekçesiyle cezasını 1 yıl 6 aya çıkarttı.

Mahkemenin, sanığı "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan da 1 yıl hapse mahkum etmesiyle Akar, toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Hasan Akar’ın, katıldığı bir tv programında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmesi tepki çekmiş ve program hakkında soruşturma açılmıştı. Nur cemaatinin okuyucular kolunun hocalarından biri olduğu belirtilen Akarın, Atatürk’e hakaret ettiği video sosyal medya da kısa sürede yayılmıştı.

Atatürkün hatırasına alenen hakaret etme ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Akar 43 gün sonra Bakırköy adliyesine gelerek teslim olmuştu.

Atatürk’e ve annesine hakaret

Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında “1938’de geberen p.ç” ve  annesi Zübeyde hanım için ise “Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor” gibi haksret işçeren ifadeler kullanmıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU