Oyuncak Hikayesi'nden Buzz Lightyear'ın filmi geliyor: İlk fragman yayında

Karakteri "Kaptan Amerika" seslendiriyor

Sinemaseverlerin en beğendiği film serilerinden Oyuncak Hikayesi'nin (Toy Story) popüler karakteri Buzz Lightyear'a odaklanan Işıkyılı'ndan (Lightyear) ilk fragman dün yayımlandı.

David Bowie'nin Starman şarkısının çaldığı videoda karakter, uzay gemisiyle galakside uçarken ve düşmanlarıyla yüzleşirken görülüyor. Fragmanın sonunda Buzz, sloganı "Sonsuzluk ve ötesine"yi  söylemeye çalışıyor ancak henüz bitiremeden görüntü sona eriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buzz'ı spinoff'ta, Marvel'da canlandırdığı Kaptan Amerika'yla seyircilerin gönlünde taht kuran ünlü oyuncu Chris Evans seslendiriyor.

Oyuncak Hikayesi serisinin Türkçe dublajlarında Buzz Işıkyılı olarak adlandırılan karakteri Haluk Bilginer seslendirmişti.

Bilimkurgu, aksiyon ve maceranın bir arada olduğu Işıkyılı'nın yönetmen koltuğundaysa 2016 yapımı Kayıp Balık Dori (Finding Dory) filminin yönetmenlerinden Angus MacLane oturuyor.

Evans, karaktere hayat vermesiyle ilgili duygularını şöyle ifade etti:

Herkes 'bir hayalin gerçekleşmesi' ifadesini çok fazla kullanıyor. Ancak ben bu sözü hayatım boyunca hiç bu kadar içten kullanmamıştım. Beni tanıyan herkes animasyon filmlerine olan sevgimin çok derin olduğunu bilir. Pixar ailesinin bir parçası olduğuma ve hikaye anlatış biçimleri eşsiz olan gerçekten muhteşem sanatçılarla çalıştığıma inanamıyorum. Onları çalışırken izlemek büyü gibi. Her gün kendimi çimdikliyorum.

Seyircilerin karşısında Oyuncak Hikayesi serisinde sadece bir oyuncak olarak çıkan Buzz'ın hikayesine tanıklık edilecek film, 17 Haziran 2022'de vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, BBC, Filmloverss, Webtekno

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU