Kamuda birden çok maaş alınmasını yasaklayacak kanun teklifi reddedildi

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesi için sunduğu kanun teklifi AK Parti ve MHP'nin karşı oylarıyla reddedildi

Fotoğraf: AA

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap tarafından hazırlanan ve kamu görevlilerinin birden fazla maaş almasının engellenmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanun teklifi memurların ve kamu görevlilerinin asli görevi hariç olmak üzere yönetim, denetim, kurul, organ üyeliği gibi görevler nedeniyle huzur hakkı veya başka adlarla ücret almasının engellenmesini öngörüyordu.

"Üçer beşer maaş almak vicdansızlık"

Teklifi ile ilgili konuşma yapan Kasap, "10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin üçer beşer maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır" dedi.

Kasap: Yazıklar olsun

Kasap'ın konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP'li Fazıl Kasap, teklifin reddedilmesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Kasap, "Kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek olan Kanun teklifim AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Milyonlarca vatandaşımız işsizlikle boğuşurken ve milyonlarcası da asgari ücretle geçinmeye çalışırken Cumhur ittifakı birden çok maaşa evet dedi! Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU