İhvan’dan Mursi açıklaması: Sözümüzde duracağız

Duruşma sırasında hayatını kaybeden Mursi için cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıklayan Müslüman Kardeşler “meydanları doldurun” çağrısı yaptı

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dünkü duruşma sırasında hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: Twitter

Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin “25 Ocak Devrimi’nin önemli bir sembolü” olarak hatırlanacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İhvan’ın açıklamasında Mursi’nin kötü koşullarda tutulduğu, gerekli tedavisinin sağlanmadığı, ailesiyle görüştürülmediği belirtildi.

Mursi’nin ölüm nedeninin detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması için uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

İhvan, Birleşmiş Milletler ve tüm insan hakları örgütlerini, cezaevindeki tutuklulara yönelik “yavaş yavaş öldürme” uygulamasını durdurması için çağrıda bulundu.

“Sözümüzde duracağız”

Muhammed Mursi için cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıklayan Müslüman Kardeşler Teşkilatı, “darbeci yönetime karşı tüm ülkelerin Mısır elçilikleri önünde gösteriler başlatın” çağrısı yaptı.

Açıklamanın sonunda ise şöyle dendi:

“Mursi şehit oldu ancak Mısır halkı için verdiği mücadele asla bitmeyecek. Mısır özgürleşene kadar, Mısırlılar özgürlük, bağımsızlık ve insanlık onuruna sahip olma haklarından tam olarak yararlanıncaya kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz, sözümüzde duracağız”

2013’den beri cezaevinde tutulan Muhammed Mursi, dün “casusluk” davası kapsamında çıktığı duruşmada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Mursi’nin cenazesi, sabaha karşı başkent Kahire’deki bir mezarlığa defnedildi. Cenaze törenine sadece ailesinin katılımına izin verildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU