Kılıçdaroğlu: Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var, onları Suriye'ye gönder, başkomutanları da Bilal Erdoğan olsun

Meclis'e gelen Suriye ve Irak tezkerelerinin içeriğine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna "evet deyin" diyorlar. Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasınd sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, uzun mesai saatlerine tepki göstererek, bu konuda hükümet adım atması gerektiğini söyledi.

Sağlık alanında kadro eksikliği ve atama beklenildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Neden atama yapmıyorsunuz? 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Personel eksikliği nedeniyle insanlar olağanüstü gayretler sarf ediyorlar. Sağlık çalışanlarına sesleniyorum, yurtdışına gideceğim diye telaşa kapılmayın bu ülkede size her türlü olanağı sağlayacağız söz veriyorum bütün sağlık çalışanlarını başımızın üzerinde taşıyacağız" dedi.

"Türkiye'nin itibarını ayaklar altına almaya bu hükûmetin ne hakkı ne yetkisi vardır?"

Kılıçdaroğlu, Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'yi gri listeye almasıyla ilgili de konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını ayaklar altına almaya bu hükümetin ne hakkı ne yetkisi vardır?" diyen Kılıçdaroğlu, "İtibar bu kadar rahat kaybedilecek bir olay mıdır? Geliyor terörle mücadele ediyorum vesaire falan filan diye bir sürü laflar ediyor iktidar kanadı, ama El-Kaide olunca, IŞİD olunca onların banka hesaplarına, para hareketlerine ses çıkarmıyorlar. Sanıyorlar ki dünya görmüyor! Dünya tamamını görüyor ya, sen hangi çağda yaşıyorsun?" ifadelerini kulandı.

Erdoğan'a araba tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası "Her evde araba var, kapıcısında araba var" ifadelerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sen asgari ücretin ne kadar olduğunu biliyor musun? Sen o insanların nasıl yaşadığını biliyor musun? Bilmiyorsan Güngören'e gör orada, en çok oy aldığın yerlerden biri. Devleti yönetemezler, yönetmiyorlar da zaten, öyle bir dertleri de yok. Devleti soyulacak bir organ olarak gördüyseniz yönetmezsiniz. Acaba o şahıs yaşam kalitesi diye bir deyimin olduğunu biliyor mu?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız"

Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulunda görüşülecek Suriye ve Irak tezkerelerinin içeriğini de eleştirdi.

Tezkere görüşmelerini "Torba tezkere dönemi" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "Her şeyi  koymuşlar bir tezkerenin içine gelin buna "evet deyin" diyorlar. Niye kardeşim? Biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız. Ne ne değildir nedir bir anlat. Bunları anlatmıyorsun" dedi.

Tezkerenin 2 yıllık olmasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Tezkereler gelirdi terörle mücadele konusunda 6 ay bir yıl gelinir bilgi verilir. Arkasından yeni bir tezkere gelir veya olay biterdi. Şimdi iki yıl. niçin? Bilen var mı?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Daha fazla mülteci istemiyoruz, sığınmacı istemiyoruz. Bunu öngören bütün düzenlemelere karşıyız. Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz Soruyorum; 33 askerin şehit edilirken sen ne yaptın? Koşa koşa Putin'in ayağına gittin. Biz bütün komşularımızla barışacağız. Ortadoğu barış ve işbirliği projesini hayata geçireceğiz. Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var; gönder kardeşim onları Suriye'ye. Başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin, evladımızın burnu kanamasın.

Tezkerede "yabancı askerin Türkiye'ye gelmesi" ile ilgili bir madde olduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bahçeli yabancı askerlerin gelmesine el kaldırıyor. Kim bu askerler. Terörle mücadelede yıllardır uğraşan silahlı güçlerimiz polisimizdir.  Taliban kuvvetlerini mi getireceksin? ABD'liler mi, Almanlar mı? Yabancı askerlerin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesini istemiyoruz. Çıkarın bunu tezkereden. Vatanseverseniz bu rezilliğe son verin" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU