Yönetmen Villeneuve, Dune'un yaratıcısı Herbert'a göstermek istediği üç sahneyi açıkladı

Villeneuve, eğer yaşasaydı Herbert'la kendi perspektifini paylaşmayı ve sahneler üzerine konuşmayı çok isteyeceğini söyledi

Dune: Çöl Gezegeni'nin (Dune) yönetmeni Denis Villeneuve, filme uyarladığı aynı adlı kitabın yazarı Frank Herbert'a izletmek istediği üç sahne olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden genel olarak olumlu yorumlar alan Dune: Çöl Gezegeni'nde göze çarpan pek çok sahne bulunuyor. Ancak yönetmen Villeneuve'e göre bunlardan üçü kendisi açısından kritik bir öneme sahip. 

Popüler kültür içerikleriyle bilinen Cinema Blend'in podcast'i ReelBlend'e konuşan Villeneuve'e hangi sahneleri Herbert'a göstermek isteyeceği soruldu. 

54 yaşındaki yönetmen soruya şu şekilde yanıt verdi:

Sanırım ona üç sahne göstermeyi çok isterdim. Başrahibe'nin gelişini ve onu izleyen sahnede yer alan Gom Jabbar'ı izletmeyi çok isterdim. Nasıl hissettiğini görmeyi çok isterdim. Bence sahne kitaba epey yakın. Paul'ün Dük ve Gurney'le çölde ilk yolculuğunda ilk kez bir hasat makinesi görmelerine ve Paul'ün çöldeki ilk adımlarına dair yorumumu onunla paylaşmayı sanırım çok isterdim.

Villeneuve bu sahneyi kitaptan bir miktar farklılaştırsa da ekibinin hikayenin o kısmını tasvir etme biçimiyle gurur duyduğunu söyledi. Yönetmen filmin sonunu da Herbert'la izlemenin çok iyi olabileceğini şu şekilde aktardı:

Paul'ün nihayetinde Fremenlerle tanıştığı filmin son sahnesini onunla paylaşmayı çok isterdim. Çünkü sahne çocukken hayal ettiğime çok yakın. Çölde olduğumu ve bir kamerayla Paul Atreides'in yanında durduğumu ve karanlıkta Stilgar'ı dinlediğimi hatırlıyorum. Titriyordum.

Amerika Bilimkurgu ve Fantezi Yazarları'nın verdiği Nebula Ödülü'nü tarihte ilk kazanan yazar olan Frank Herbert, 1986'da hayatını kaybetmişti. 1965'te yayımlanan Dune bugün hâlâ en iyi bilimkurgu eserleri arasında yer alıyor. 

Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bardem gibi isimlerin yer aldığı Dune: Çöl Gezegeni ilk haftasında dünya genelinde 223 milyon dolar (yaklaşık 2,1 milyar TL) hasılat elde ederek sağlam bir çıkış yaptı.

Dune: Çöl Gezegeni sinemalarda izlenebilir. 

 

Independent Türkçe, Cinema Blend, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU