Reklam gelirleri düşen Facebook, sanal evren "metaverse" için milyarlarca dolarlık yatırım planı hazırladı

Şirket yetkililer,, Facebook Reality Labs'e yapılacak yatırımların 2021 faaliyet kârını yaklaşık 10 milyar dolar azaltacağını ifade etti

Fotoğraf: AP

ABD'li teknoloji şirketi Facebook , insanların ortak sanal alanlarda varolabilecekleri ve iletişim kurabilecekleri metaverse adlı sanal dünya için çalışmalara başladığını duyurmuştu.

Reuters'ta yer alan habere göre; Facebook, milyarlarca dolar yatırım ile kuracağı "metaverse" adlı sanal dünyayı inşa edecek laboratuvarın finansal sonuçlarını artık ayrıca açıklayacağını ve ana reklam faaliyetlerinin "önemli derecede belirsizlik" ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Facebook'un dün gece açıkladığı bilançosuna göre üçüncü çeyrek kârı yüzde 17 yükselirken, şirket Apple iOS cihazlarda gizlilik ayarlarını değiştirmesinin dördüncü çeyrekte dijital faaliyetlerine zarar vereceği uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook üçüncü çeyrekte beklentilerin altında gelir açıklarken, şirketin faaliyetlerinden sorumlu en üst düzey yöneticisi Sheryl Sandberg analistlere yaptığı açıklamada bunun iOS değişikliklerinden kaynaklandığını ifade etti.

Şirketin mali işlerden sorumlu yönetici (CFO) Metaverse'i oluşturmaktan sorumlu Facebook Reality Labs'e yapılacak yatırımların 2021 faaliyet kârını yaklaşık 10 milyar dolar azaltacağını ifade etti.

Facebook insanların ortak sanal alanlarda varolabilecekleri ve iletişim kurabilecekleri yeni geliştirilmekte olan metaverse adlı sanal dünyanın oluşumunu desteklemek için Avrupa Birliği genelinde gelecek beş yılda 10 bin  kişi istihdam etmeyi planladığını açıklamıştı.

CEO Mark Zuckerberg analistelere yaptığı açıklamada "Bu yakın gelecekte bizim için kârlı olacak bir yatırım değil. Ancak metaverse dünyasının mobil internetin yerine geçeceğine inanıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU