Ergin Ataman: Üst düzey bir basketbol oynadık

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinin 5. maçında Fenerbahçe Beko'yu yenen Anadolu Efes seride 3-2 öne geçti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında başantrenörler Ataman ve Obradovic açıklamalarda bulundu

Ergin Ataman / Fotoğraf: AA

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin beşinci maçında Fenerbahçe Beko'yu 86-76 yenerek seride 3-2 öne geçen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, üst düzey bir basketbol oynadıklarını söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Ataman, net bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Ergin Ataman, maça tempolu başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:  

Bugün üst düzey bir basketbol oynadık. THY Avrupa Ligi temposunu lig finaline yansıttık. Maça tempolu başladık ancak faul problemine girdik. Biraz duraksadık. Daha sonra Fenerbahçe geri geldi. İkinci yarı çok iyi savunma yaptık. Net bir galibiyet aldık. Avrupa'nın en iyi takımları ligde şampiyonluk için mücadele ediyor. Sadece 3-2 öndeyiz. Bir maç daha kazanmamız gerekiyor. Aynı tempoda çarşamba günü oynamaya çalışacağız.

 

Zeljko Obradovic-AA.jpg
Zeljko Obradovic / Fotoğraf: AA

 

Zeljko Obradovic: Anadolu Efes geri dönüş yapıp, daha iyi oynadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin beşinci maçında Anadolu Efes'e deplasmanda 86-76 mağlup olarak seride 3-2 geriye düşen Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic, rakiplerinin üçüncü çeyrekteki oyunuyla karşılaşmayı kazandığını belirtti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Anadolu Efes'in daha iyi oynadığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

Üçüncü periyot, Anadolu Efes'in daha kararlı oynadığı ve kazandığı çeyrekti. Rakibimizi tebrik ediyorum. Her maçtan sonra olduğu gibi yine o maça hazırlanmamız gerekiyor. Evimizdeki maçı kazanıp, yeniden burada oynamak istiyoruz. Taraftarlarımıza teşekkür ederim..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Final serisi kolay olmadığını vurgulayan Obradovic, "İyi tanıdığımız bir rakibe karşı oynuyoruz. Oyuncularım her şeylerini veriyor. Bugün Ahmet kötü hissetmesine rağmen oynamak istedi. Melli hiç dinlenmeden, değişik pozisyonlarda oynuyor. Bu beni gururlandırıyor. Benim için çok özel sezon. Oyuncularım sonuç ne olursa olsun savaşmaya devam edecekler" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU