Kamu bankaları kredi faizlerini 200 baz puan düşürdü

Kamu bankaları Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı. Konut kredilerinde ise 1 milyon TL altı ve üstü tutarlarda farklı faiz oranları uygulanacak

Konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulanacak / Fotoğraf: AA

Merkez Bankası'nın 200 baz puanlık faiz indirim kararının ardından kamu bankalarından ilk adım geldi. Kamu bankaları, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan ortak açıklamada, 22 Ekim itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığı belirtildi.

Konut kredisi faizlerinde indirim

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanmaya başlanacağı bildirilen açıklamada, "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşterilerimizin ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Reuters'da dün yayımlanan bir haberde Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı ve beklenenin oldukça üzerinde olan 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından, kamu bankalarının bugün kredi faiz oranlarını 200 baz puan civarında indirmesi beklendiği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU