İmamoğlu'ndan Yıldırım’a Sayıştay raporu yanıtı: Okuyacaksa kendisine bir tane yarın postalayacağım

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın Sayıştay raporunun sahte olduğu iddialarına yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile katıldıkları ortak yayına ilişkin, "Önemli bir adım attık. Ne adımı biliyor musunuz? 17 yıldır yapılmayan en insani duyguyu, sohbet edebilmeyi, tartışabilmeyi, milletimize bir kez daha hatırlattık." dedi.

İmamoğlu seçim çalışmalarını Küçükçekmece'de sürdürdü. Halkla bir araya gelen İmamoğlu’nun gündeminde, dün akşam AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile katıldıkları ortak yayın vardı:

Yapılabiliyormuş. Neticede çıktık konuştuk, sohbet ettik. Herkes samimiyetlere, İstanbul'a kim hakim ona baktı. Ölçecek, biçecek ve karar verecek. Günün sonunda ne olduysa oldu ama ailelerimizle beraber millet huzurunda el sıkıştık, buluştuk, sarıldık. Biz ne dedik? Biz yola çıktığımız ilk gün 'Bu milleti barıştıracağız.' dedik.

İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın dün karşı karşıya geldiği canlı yayında Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin değerlendirmeleri tartışılmıştı. İmamoğlu, Sayıştay raporunun sahte olduğu iddialarına yanıt verdi: 

Biz, Sayıştay raporunun yayınlandığı tarihi verdik. Birileri hemen atladılar; '2018 Sayıştay raporu yok.' Kardeşim, 2018 Sayıştay raporunun açıklanacağı tarih 2019'un sonbaharı gibi olur. Ben size 2018'in ekim ayında yayınlanan Sayıştay raporunun sayfalarını bile okudum. Arkadaşlarımızın yaptığı hesaba göre, Sayıştay raporunda, içinde İSKİ, İETT ve İGDAŞ'ın olduğu biçimiyle açıkladıkları raporda, toplam zarar 752 trilyon lira.

Elindeki dosyayı gösteren İmamoğlu, Binali Yıldırım'a postalayacağını söyledi:

Sayın Yıldırım, okumayı seviyorsa, okuyacaksa kendisine bir tane yarın postalayacağım. Bu aynı zamanda Sayıştay'ın internet sitesinden de indirilebilir. 'Benim teknolojiyle aram iyi değil, bakamam' diyorsa bunu postalayacağım kendisine. Kendi okusun çünkü çalışma arkadaşları ya kendisini aldatıyor ya da kandırıyorlar. Kendi yakın ekibini uyarsın.

İmaoğlu Sayıştay'ın sitesinde de yer alan raporları, "İBB'de yapılan usulsüzlükler ile ilgili detayların yer aldığı 2017 yılına ait son Sayıştay raporlarını bir türlü bulamayanlar ve okuma fırsatı olmayanlar için paylaşıyorum." notuyla paylaştı. 
 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU