Siyasiler Mursi'nin vefatına ilişkin mesaj yayımladı

Mısır'ın eski Devlet Başkanı Mursi'nin hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasi sosyal medyadan vefat mesajı paylaştı, yazılı açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle yurt genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kıldırılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı diledi. 


Altun mesajının devamında "Mısır halkının ve İslam dünyasının başı sağolsun. Muhammed Mursi, cesur bir dava ve siyaset adamı olarak son nefesine kadar zulme boyun eğmemesiyle, hak ve adaleti haykırmaktan vazgeçmemesiyle hatırlanacak. Mısır’da darbecilerin sırtını sıvazlayanlar, hukuksuz yargılamalara, antidemokratik uygulamalara hala kör ve sağır kalmayı tercih ediyor. Tarih, kendi çıkarları uğruna demokrasi yerine darbecileri destekleyenleri de unutmayacaktır." yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başsağlığı mesajında "Bu zulüm ve katliamın failleri bunun hesabını er ya da geç bu dünyada da ahirette de verecektir." ifadelerini kullandı. 
 


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bir mesaj yayımlayarak başsağlığı dileğini iletti. 
 

 

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter'dan mesaj paylaştı. 
 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu paylaştığı mesajda "Ümmet dik ruşunu unutmayacak" dedi.  
 


Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu da başsağlığı mesajını Twitter'dan paylaştı. 
 


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Mısır halkına başsağlığı diledi. 
 


Eski Başbakan Amhet Davutoğlu mesajında Mursi'nin milletin onurunu savunurken şehit düştüğünü yazdı. 
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU