Dünyanın en kapsamlı kruvaziyer turunun biletleri satışa çıktı: 7 kıtada 65 ülkeyi ziyaret edecek

Şirket, seyahatin "var olan en uzun ve en kapsamlı dünya turu" olduğunu söyledi

Royal Caribbean'ın Serenade of the Seas yolcu gemisi (Royal Carribean)

Kruvaziyer işletmecisi Royal Caribbean, 9 ay (274 gece) sürecek ve dünya genelinde 150 noktayı ziyaret edecek yeni bir destansı gemi yolculuğunu duyurdu.

Şirketin, "en uzun ve en kapsamlı dünya gezisi" olarak reklamını yaptığı Ultimate World Cruise, Aralık 2023'te Miami'den denize açılacak ve Eylül 2024'te sona ermeden önce 7 kıtada 65 ülkeyi ziyaret edecek.

Planlanan durakların yaklaşık 57'si kruvaziyer şirketi için de yeni limanlar olacak. Gemi, Grönland'da Qaqortoq bölgesi, Antarktika, Fransız Polinezyası'nda Moorea ve Tahiti adaları ve Japonya'da Okinawa gibi olağandışı yerlerin yanı sıra Rio de Janeiro, Tac Mahal için Hindistan, Çin Seddi için Çin ve Büyük Set Resifi için Avustralya gibi ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinin gözde noktalarını da ziyaret edecek.

2 bin 490 yolcu kapasiteli Serenade of the Seas gemisinde gerçekleşecek destansı yolculuk için rezervasyonlar bugün başladı.

Tüm yolculuk için giriş seviyesindeki iç kabinlerin fiyatı uçuşlar, vergiler ve ücretler dahil 46 bin 409 sterlinden (yaklaşık 610 bin TL) başlarken, süitler 85 bin sterlinin (yaklaşık 1,1 milyon TL) biraz altından satışa sunuldu.
 

kruvaziyer turu-Royal Caribbean.jpg

Royal Caribbean'ın Ultimate World Cruise haritası (Royal Caribbean)


Şimdiye kadarki en uzun dünya gezisi, Viking'in Ağustos 2019'da Londra'dan yola çıkan ve koronavirüs pandemisi Mart 2020'de tüm yolculukları durdurmadan önce bir sonraki mayısta dönmesi planlanan 245 gecelik Ultimate World Cruise seyahatiydi.

Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen gemi, yolculuğunu erken bitirmek zorunda kalmıştı.

Şubatta Bloomberg, 130+ günlük dünya turlarının biletlerinin yıllar önceden tükendiğini bildirmişti. Bu, son iki yılda milyarlarca dolar kaybeden bir sektör için mutluluk verici.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li kruvaziyer devi Carnival, 2020'de 10 milyar dolarlık (yaklaşık 95 milyar TL) zarar bildirirken, eylülde Uluslararası Kruvaziyer Şirketleri Birliği, sadece Avrupa'da doğrudan veya dolaylı şekilde sektöre bağlı 200 bin işin yok olduğunu tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Tüm işletmecilerin Kovid protokollerini uygulamaya koyması ve sıhhi önlemleri artırmasıyla kruvaziyer seferleri ağustosta yeniden başlamıştı.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nin (Foreign, Commonwealth & Development Office -FCDO) Kovid döneminde kruvaziyer yolculuğuna dair tavsiyeleri hâlâ ihtiyatlı:

Her ne kadar işletmeler enfeksiyon kontrolünü artırmak yönünde adımlar atsa da kruvaziyer gemilerinde yolcuları ve denizcileri etkileyen Kovid-19 salgınları görülmeye devam ediyor. Gemideki kapalı ortam ve birden fazla hanenin bir araya gelmesi, Kovid-19'un başka yere kıyasla burada daha hızlı yayılmasına yol açıyor.

Daha önce doğrulanmış veya şüphe duyulan Kovid-19 vakaları bulunan kruvaziyerlere, limana yanaşma veya yolcularını indirme izni verilmemişti. Bunun güvertedeki yolcular ve denizciler için ciddi sonuçları olabilir. Güvenlik önlemlerinin içinize sindiğinden emin olmak için kruvaziyer işletmecisinin protokollerini kontrol etmelisiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU