Yeni Zelanda Başbakanı Ardern basın toplantısında depremle sallandı

5,9 büyüklüğündeki deprem ülke genelinde hissedilen şok dalgalarına neden oldu

Perşembe günü Yeni Zelanda'yı vuran 5,9 büyüklüğündeki deprem, Jacinda Ardern'in konuştuğu basın toplantısı da dahil ülke genelinde hissedilen şok dalgaları yarattı.

Başkent Wellington'da ülkenin yeni trafik ışığı Kovid planı (Koronavirüs uygulamaları kapsamında aşılanma oranlarına göre geçilmesi öngörülen üç aşamalı sistem -ed.n.) hakkında konuşan Başbakan, deprem sabah saat 11.00'den hemen önce yaşandığında bir muhabirin sorusunu dinliyordu.

Sakinliğini koruyan Ardern, sarsıntıların geçmesini bekledi ve ardından muhabire dönüp "ufak bir dikkat dağınıklığı yaşandığını" söyleyerek soruyu tekrarlanmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taumarunui kasabasının 30 km. güneybatısında meydana gelen deprem, hem Kuzey Adası hem de Güney Adası'ndaki binlerce kişi tarafından hissedildi.

İlk etapta depremin herhangi bir hasar veya yaralanmaya neden olduğu bildirilmezken, 223 km. derinlikte meydana geldiği için ciddi hasara yol açması pek muhtemel görünmüyor.

Ardern, daha sonra gazetecilere verdiği demeçte kendisi de sahnede olan Başbakan Yardımcısı Grant Robertson'ın deprem olduğuna tam ikna olmadığını ve sadece kuvvetli esen bir rüzgar olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Pasifik Okyanusu'nda 40 bin kilometre uzunluğundaki volkanik yay ve okyanus çukurlarından oluşan, sismik olarak aktif "Ateş Çemberi" üzerinde yer aldığı için Yeni Zelanda'da sıklıkla deprem yaşanıyor.

2011'de Christchurch şehrini vuran 6,3 büyüklüğündeki depremde 185 kişi, 2016'da yaşanan 7,8 büyüklüğündeki depremdeyse iki kişi yaşamını yitirmiş ve milyarlarca dolarlık hasar oluşmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU