Zincir ve halatlarla kafes içinde Ganj'a indirilen Hint Mandrake ortadan kayboldu

Sihirbaz gösteriden önce yaptığı açıklamada, “Kendimi kurtarabilirsem bu bir sihir olacak, kurtaramazsam trajedi olacak” dedi

Chanchal Lahiri aynı gösteriyi 2002'de de sergilemişti / Fotoğraf: Reuters 

Alessio Perrone - The Independent 

Sihir gösterisi yapmak için pazar günü 6 yerden kilitli ve zincirli bir kafesin içinde nehre bırakılan Hint sihirbazın öldüğü düşünülüyor.

"Jadugar Mandrake” (Sihirbaz Mandrake) olarak da tanınan Chanchal Lahiri, Harry Houdini’nin meşhur kaçış gösterisini canlandırmak amacıyla elleri, bacakları ve gözleri bağlı bir şekilde Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta’da bulunan Ganj nehrinin kolu Hooghly'ye girdi.

Sihirbazın kafesten kurtulup su yüzüne çıkması gerekiyordu. Lahiri, gösteriye başlamadan önce, yerel fotoğrafçı Jayant Shaw'a, “Kendimi kurtarabilirsem bu bir sihir olacak, kurtaramazsam trajedi olacak” dedi.

Performansı izlemek için toplanan seyirciler bir süre bekledikten sonra endişelenmeye başladı.
 

lahirii.png
Lahiri, 2013'te de kafes içinde Ganj nehrine bırakılmıştı / Fotoğraf: Times of India 


Hint polisi The Times of India'ya yaptığı açıklamada, “Uzun süre dışarı çıkmadığı için herkes paniklemeye başladı. Birkaç kişiyse nehrin ortasında çırpınan ve yardım isteyen bir adam gördüklerini söyledi” diye konuştu.

Bu sihirbazın gerçekleştirdiği ilk su altı kaçış gösterisi değildi. Lahiri, 2013’te de 6 yerden kilitlenmiş bir kafesin içindeyken nehrin 9 metre derinliğine indireleceğini söylemişti. Ancak dalıştan sadece 6 saniye sonra su yüzüne çıkmıştı. Kafesin gözle görülebilen ikinci bir kapısı olduğunu iddia eden seyirciler sihirbazın onları aldattığını söyleyerek etrafını sarmıştı.

Sihirbaz Mandrake, 20 yıl kadar önce de bir cam kutu içinde aynı nehre indirilmiş ve güvenli bir şekilde kaçmayı başarmıştı.

Gösteriye tanık olan fotoğrafçı Shaw, “Bu sefer sudan çıkamayacağını hiç düşünmezdim” dedi.

Polis, hala 40 yaşındaki sihirbazı arıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU