Squid Game VIP'leri "kötü oyunculuk" eleştirilerine yanıt verdi

Seyirciler, popüler Netflix yapımının İngilizce konuşan yıldızlarının yapmacık ve gerçekçilikten uzak performanslar sergilediğini söylüyordu. İşte oyuncuların yanıtları

Squid Game, Netflix için astronomik bir başarı olabilir fakat birçok izleyici de VIP'leri oynayan yıldızların oyunculuk yeteneklerini eleştirdi.

Dokuz bölümlük gerilim dizisi, borçlu kişilere devasa paralar kazanma şansı vererek, onları bir dizi ölümcül çocuk oyununda rekabet etmeleri için işe alan gizemli bir organizasyonun bulunduğu, distopik bir gerçekliği işliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahsi geçen VIP'ler İngilizce konuşan, maske takan ve katılımcıların bu ölümcül oyunları oynamasını eğlencesine izleyen 4 milyarderden oluşuyor.

Yakın zamanlı bir manşette, "Squid Game'in İngilizce Kısımlarının Oyunculuğu Neden Bu Kadar Kötü?" diye sorulurken, yüzlerce Twitter kullanıcısı da tuhaf ve gerçekçilikten uzak olduğunu düşündükleri performanslarla alay etmişti.

VIP'leri oynayan aktörlerse, The Guardian'ın yaptığı yeni bir söyleşide internetteki alay içeren yorumlara yanıt verdi.

VIP Dört'ü canlandıran Geoffrey Giuliano'nun, "Şikayetim yok bebeğim!" diye haykırdığı görüldü.

Dünyanın en popüler dizisindeyim. Hayran mailleri alıyorum. Daha bugün bir kadın 'Bana imzanızı yollayın' dedi. Ben de yolladım ve iki saat sonra bana 'Geoffrey Giuliano, VIP dört' dövmesini yaptırdığı kolunun ön kısmının fotoğrafını gönderdi. Erkeklerden ve kadınlardan bazı cinsel davetler de geldi.

VIP İki'yi oynayan Daniel C. Kennedy ise eleştirileri aynı şekilde savuşturmadı. Kennedy, "Ciddi bir klinik depresyondan mustaribim, bu yüzden biraz zorlu oldu" dedi.

Başlangıçta yorumlar beni büyük hayal kırıklığına uğrattı ama zamanla, uzaklaşarak ve biraz da kendim hakkında dürüstçe düşünerek geribildirimi, bir sonraki sefer kendimi geliştirmek için kullanabileceğim şeyleri, küresel çapta tanınırlık kazanan bir projenin parçası olduğunuzda yaşanması kaçınılmaz şeylerden ayırarak bir süzgeçten geçirmeyi daha iyi başarabildim.

VIP Bir'i canlandıran John D. Michaels da şunları ekledi:

Her dizi için farklı ama Koreli olmayan sanatçılar, genellikle anadili İngilizce olmayan kişilerin çevirdiği, hatta bazen Google Çeviri kullanılarak çevrilmiş diyaloglarla oyunculuk yapıyor. Bu nedenle de kulağa doğal gelmeyebilir. 

Michaels, aktörlerin yapmacık diyalogları düzeltme fırsatına sahip olduğunu ama bunun çoğunlukla son dakikada gerçekleştiğini anlattı.

Üstelik çoğu zaman dizinin geri kalan kısmının senaryoları da elimizde bulunmuyor. Bize sadece kendi sahnelerimiz veriliyor, bu yüzden tonlamaya dair hiçbir fikrimiz olmuyor.

Kennedy, Squid Game'de VIP'lere sahnelerine dair hiçbir bağlam sunulmadığını, dolayısıyla karakterlerinin arka plan hikayelerini kendilerinin icat ettiğini ve karakterlerin "tam birer gerizekalı" ve "adi milyonerler" olduğuna karar verdiklerini de sözlerine ekledi.
 

squid-game-netflix.jpg

Squid Game (Netflix / Squid Game)


Oyuncu, şunları söyledi:

Hepimiz çok ağır alçı maskeler takıyorduk ve en yakın VIP'den 5-10 metre uzaklıktaki koltuklarda oturuyorduk. Repliklerimizi hedefsiz şekilde havaya bağırarak söylemek zorunda kaldık, bu da konuşmadaki garip tonlamanın tuzu biberi oldu.

Netflix'in şimdiye kadarki en büyük lansmanı olduğu resmen ilan edilen Squid Game'in dijital yayın platformu için değerinin yaklaşık 900 milyon dolar (yaklaşık 8,5 milyar TL) olduğu tahmin ediliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU