Hamas: Filistin işgali bitmedikçe İsrail'le savaş bütün yollardan devam edecek

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Hamas'ın barıştan anladığı bütün İsraillileri katletmek

Gazze, Hamas'ın kontrolü altında (Reuters)

Hamas liderlerinden Dr. Gazi Hamad, Filistin bağımsızlığına kavuşana kadar İsrail'e karşı savaşın bütün yollardan devam edeceğini söyledi.

Hamad, Birleşik Krallık merkezli Sky News'le yaptığı ve 19 Ekim'de yayımlanan röportajda, İsrail'i geçmişte pek çok kez hedef aldıklarını ve yenebileceklerini ifade etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail topraklarımızı çaldı. Burada kurban biziz. Anlamalısınız, biz işgalin kurbanlarıyız. İsrail'e güvenmiyoruz. İsrail'in barışla ilgilendiğine inanmıyoruz.

"Hamas savaşlardan uzak durmaya çalışıyor. Biz, halkımızı korumayı ve insanlara iyi bir yaşam sağlamayı istiyoruz. Ama işgal hep gözümüzün önünde" diyen Hamad, İsrail devletini tanımayı reddettiğini belirtti.

Evet öldürülebiliriz. İsrail gelip her şeyi yok edebilir. Ancak Filistin'de istikrar ve güvenlik sağlanmadıkça İsrail de istikrarı göremeyecek.

Hamas'ın üst düzey yöneticisi, İsrail'e saldırmanın "milli hakları" olduğunu sözlerine ekledi:

İsrail, er ya da geç kazanacağımızı anlamalı. Çünkü bu toprakların sahibi biziz.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan röportaja verilen cevaptaysa Hamas'ın, Gazze Şeridi'nde sivillerin yaşadığı yerlerden İsrailli sivillere ateş açtığı öne sürüldü.

Bakanlık, "terör örgütü" diye nitelediği Hamas'ı, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

Hamas'ın barıştan anladığı bütün İsraillileri katletmek.

İsrail ve Hamas son dönemde Mısır üzerinden esir takasını görüşüyor. 

Hamas, elindeki 4 İsrail askerinin karşılığında yüzlerce Filistinlinin serbest bırakılmasını talep ediyor. Müzakereler, esir takasının ayrıntıları yüzünden bir süredir durmuş vaziyette.

İsrail, Mevlit Kandili kutlamalarına müdahale etti

İsrail iki gün önce, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde Mevlid-i Nebi kutlamalarına katılan Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, öğleden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden olaylarda 17 Filistinlinin yaralandığını, bu kişilerden 10'unun hastanelere kaldırıldığını, 7’sininse olay yerinde tedavi edildiğini açıklamıştı.

İnsan hakları savunucusu avukat Nasır el-Avde, İsrail polisinin Şam Kapısı çevresinde çıkan olaylarda 15 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını söylemişti.

 

Independent Türkçe, Sky News, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU