İmamoğlu’ndan eylem yapan KYK yurdu öğrencileri için adım: Ücretsiz internet sağladık, otobüs seferleri artırıldı

Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nda kalan öğrenciler talepleri için eylem yapmıştı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu KYK yurdunda yaşayan öğrencilerin yaptığı eylemlerin ardından sorunların çözümü için adım attı.

İmamoğlu, “Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim. Bugün; ücretsiz internet sağladık, İETT otobüs seferleri artırıldı, güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak, zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar” dedi.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu'nda kalan öğrenciler metro istasyonu ile yurt arasındaki yolda 1 hafta içinde 3 ayrı olayda üniversitelilerin bıçaklı saldırıya uğramasını ve yönetimin gerekli önlemleri almamasını protesto etmişti.

Öğrenciler taleplerini şöyle sıralamıştı:

Yurt ile metro arasında gasp olaylarına karşı otobüs seferleri istiyoruz.
Yemekhane fiyatlarının düşürülmesini istiyoruz.
İnternette kotanın kaldırılmasını ve nitelikli hale getirilmesini istiyoruz.

Ongun: Mobil aracımız kaldırılmak isteniyor

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek?" diye sorarak, "Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil" dedi.

Ongun sonraki paylaşımında İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün sürece müdahil olduğunu belirterek, ücretsiz internet hizmetinin devam edeceğini kaydetti. 

Bakan Kasapoğlu: Mizansene gerek yoktu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İmamoğlu'nun paylaşımına yanıt verdi. 

"Göreviniz olan otobüs ve aydınlatma hizmetlerini geç de olsa yerine getirmeniz sevindirici" diyen Kasapoğlu, "Ancak, 9 gün önce İBB’ye ilettiğimiz otobüs seferlerinin artırılması talebini yerine getirmek için mizansene gerek yoktu" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU