Akşener: Haydi Erdoğan, vakit tamam

“Çırpınmanın, çamura yatmanın, alemi yok. Milletimizin bu gidişe daha fazla tahammülü kalmadı. Artık vakit hesap vakti. Artık vakit, sandık vakti. Artık vakit, seçim vakti"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çağrısını bir kez daha yeniledi ve "Haydi Erdoğan, vakit tamam. Çırpınmanın, çamura yatmanın, alemi yok. Milletimizin bu gidişe daha fazla tahammülü kalmadı. Artık vakit hesap vakti. Artık vakit, sandık vakti. Artık vakit, seçim vakti" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Türk Lirası'nın dolar karşısında erimesinin vatandaşları perişen ettiğini belirterek  “Çıkmış 125 milyar dolar rezervimiz var diyorsun, niye müdahale etmiyorsun, etsene. Çünkü parayı çatır çatır yediler. Alacaklılar kapıda bekliyor. Rezerv eksi 43 milyar dolar” dedi.

TCMB Başkanı’nın sürekli değiştiğini işaret eden Akşener, “Merkez Bankası başkanları artık mevsimlik işçi oldular” ifadesini kullandı.


“Bu faturayı kesen, hesabı ödeten bizzat Erdoğan’dır”

Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Kurdaki bir liralık artış dış borcumuzu da 450 milyar lira artırıyor. Sayın Erdoğan, partili cumhurbaşkanı olarak göreve geldiğinden bu yana ülkemizin dış borcu tam 2 trilyon lira arttı. Peki bu borç nasıl ödenecek biliyor musunuz? Ürün fiyatları artacak, öyle ödenecek. Gıda fiyatları artacak, öyle ödenecek. Doğalgaz ve elektrik fiyatları artacak, öyle ödenecek. Giyim kuşam fiyatları artacak, öyle ödenecek. Yani bizlerin cebinden çıkan para ile ödenecek. Onların ceplerinden kuruş çıkmayacak, lüks hayatları tam gaz sürecek, faturayı millet olarak hepimiz ödeyeceğiz. Aziz milletim milletçe bize bu faturayı kesen de, bu hesabı ödeten de, bizzat Sayın Erdoğan’dır.

“Aklından bile geçirme”

Suriye’ye yeni bir harekat olasılığı konusunda tepki gösteren Akşener, "Bu milletin parasını daha fazla sokağa atamazsın. Afrin'de kalmak için Putin'e 2,5 milyar dolar ödeyeceksen sana kiracı denir. Ya Esad'la masaya otur, ya da Mehmetçiğimizi korumak için gereken tedbirleri al. Ama Putin'e o haracı ödemeyi aklından bile geçirme" şeklinde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnsanlık suçu işliyorlar"

Türkiye’deki istihdam oranlarına değinen Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dolayısıyla Türkiye’nin bir krizde olduğunu söyledi.

“TÜGVA gibi ne dolaplar çevirdiği daha yeni açığa çıkmaya başlayan vakıf görünümlü alengirli yapılar güçlenmeye başlıyor” diyen İYİ Parti lideri, sığınmacılar konusuna da değinerek şu ifadeleri kullandı:

Bugün tarımda, sanayide ve hizmet sektöründe, düzgün denetim yolları kullanılmadığı için, mavi yakalı çalışanlarımızın yerini, daha kötü koşullarda ve güvencesiz çalışmayı kabul eden, sığınmacılar alıyor. AK Parti ise, bu işe bir çeki düzen vermek yerine, “Suriyeliler olmasa, Türk sanayisi çöker” gibi, garip bir anlayış doğrultusunda sığınmacıların, güvencesiz ve insani olmayan şartlarda çalışmalarına göz yumup, Türk işçilerinin yerini almalarına seyirci kalıyor. Ve apaçık bir insanlık suçu işliyorlar. Biz olmasak bile başkası hesabını sorar.İnsanlarımıza, güvenceli istihdam sağlamak yerine, yoksulluğa mahkûm etmeyi, çaresizliği öğretmeyi, insanlık onurunu kırmayı tercih ediyor. Yani bu iktidar yoksullukla mücadele etmeyi değil, yoksulluğu yönetmeyi tercih ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU