Kremlin, "fazlasıyla güzel" gazetecinin Putin'i utandırmayı hedefleyen bir görevin parçası olduğunu iddia etti

Kremlin destekli medya, CNBC'nin önde gelen haber sunucusuna karşı tuhaf casusluk suçlamaları yöneltiyor

Rus medyası, CNBC sunucusu Hadley Gamble'a yönelik cinsiyetçi saldırılarının dozunu artırarak Vladimir Putin röportajının bir Amerikan "özel kuvvetler" görevinin parçası olduğunu öne sürdü.

Putin geçen hafta Moskova'daki bir söyleşide, Abu Dabi merkezli gazeteciye kadın düşmanı yorumlarda bulunmuş, Gamble'ın, verdiği yanıtları anlamak için "fazla güzel" olduğunu ima etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet medyası, Rusya Devlet Başkanı'nı desteklemeye yönelik koordine çabanın bir parçası olarak, Rusya Enerji Haftası'ndaki söyleşiden sonra Gamble'a saldırmaya başladı.

Medyadaki Kremlin destekli uzmanlar ve yorumcular, Gamble'ın Putin'i utandırmak için tasarlanmış bir karşı istihbarat görevinin parçası olduğunu iddia edince, tartışma hafta sonu tuhaf bir yere evrildi.

Daha önce, Beyaz Saray'ın iletişim direktörü Stephanie Grisham'ın yakın zamanda yazdığı kitapta ABD Başkanı'nın dikkatini dağıtmaya çalışan Putin'in, Donald Trump'la yaptığı toplantılarda çekici çevirmenler tercih ettiği açıklanmıştı.

Grisham, I'll Take Your Questions Now (Sorularınızı Şimdi Alacağım) kitabında Trump yönetiminin eski Rusya Danışmanı Fiona Hill'in, Putin'in Trump için kasten çekici bir esmer kadın seçtiğinden şüphelendiğini yazmıştı.

Rusya devlet televizyonu programı Moskova.Kremlin.Putin'in hafta sonu yayınındaki bir tartışmada uzmanlardan oluşan bir grup, Gamble'ın Amerikalıların yürüttüğü bir operasyonun parçası olduğuna dair fikir birliğine vardı.

Gamble yorum talebine hemen yanıt vermediyse de Instagram'da konuyu hafife aldı.
 


Gamble pazar günü, üstünde "fazla güzel" kelimeleriyle Putin'in yüzü bulunan bir pasta fotoğrafı yayımladı.

Sunucu, fotoğrafın altına gülen bir emoji'yle birlikte "En iyi arkadaşlara sahibim" yazdı.

Gamble, Abu Dabi'den, dünya liderleri ve uluslararası CEO'larla düzenli söyleşiler gerçekleştirdiği CNBC'nin Capital Connection (Sermaye Bağlantısı) adlı programını sunuyor.

Çevrimiçi profiline göre, her sene kanalın Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu haberlerini de sunan Gamble, Cemal Kaşıkçı'nın 2018'deki ölümü sonrası üst düzey Suudi yetkililerle röportaj gerçekleştiren Batılı ilk gazeteciydi.

Profilinde, "Hadley ayrıca kadınların işyerlerindeki ve Arap dünyasındaki ilerlemelerinin tutkulu bir savunucusu" deniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU