Dünyanın en meşhur polisten kaçış olayının üstünden 25 yıl geçti

80'li yıllların Amerikan futbol ve sinema yıldızı O.J. Simpson, eski karısının öldürülmesinin ardından polisten kaçmış, kovalamaca 80 kilometre sürmüştü

Fotoğraf: Los Angeles Times

Eski eşi Nicole Brown Simpson ve arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanan ancak meşhur eldiven delili ile serbest bırakılan eski sporcu ve film yıldızı O.J. Simpson ile ABD polisi arasında 25 yıl önce bugün tarihin en çok izlenen ve bilinen kovalamacası yaşandı. 

 

NY Daily News.jpg

Fotoğraf: NY Daily News

 

17 Haziran 1994'te Kaliforniya otoyolunda yaklaşık 95 milyon Amerikalı O.J. Simpson'ın polisten kaçısını soluksuz izledi.

Amerikan popüler kültüründe hala tartışılan olayda eşi ve arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle aranan O.J. Simpson'ı polis uzun süre ikna etmeye çalışmıştı.

NBA finalleri ve Amerikan Açık Tenis Turnuvası maçlarının gösterimini iptal eden TV kanalları ise helikopterler ile takip ettiği O.J. Simpson'ın 80 kilometrelik kaçışını aralıksız yayınlamıştı.

 

 

Ünlü sporcunun bir saati bulan kaçışı aynı zamanda o zamana kadar ülke tarihinin eve en çok pizza sipariş edildiği gün olarak da tarihe geçti.

O.J. Simspon'ın polisten kaçış olayının bu kadar ilgi çekmesinin ardındaki nedenlerden biri de ardında bıraktığı not ve intihar edeceğine yönelik beklentiydi.

 

Daill News.jpg
Fotoğraf: Daily News

 

ABD'li efsane sporcu O.J. Simpson'ın davası ülkede yüzyılın davası olarak adlandırılmış, milyonlarca kişi davayı da canlı yayında  izlemişti.

Nicole Brown ve arkadaşı, boşandıktan sonra taşındığı evinin önünde sayısız bıçak darbesiyle vahşice öldürülmüştü.

Olay yerinde bulunan kanlı eldivenin diğer eşi O.J. Simpson'ın evinde bulunmuş, arabadaki kan izlerinin de Brown'a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

 

ap.JPG
Fotoğraf: AP

 

Bu durum eski sporcuyu bir numaralı şüpheli haline getirmişti.

Dava esnasında Simpson'ın meşhur eldiveni denemesi ve eline uymamasıyla davanın bir anda seyri değişti ve olay ırkçılığa bağlandı.

Simpson'ın avukatlarının önerisiyle kullandığı ilaçları kesmesi ve bunun sonucu ellerinin şişmesi sayesinde kurtulduğu iddia edildi. 

Simpson, eski eşinin ailesine ödediği 33 milyon dolar kefalet ile serbest bırakılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU