Sağlıkçılara yönelik şikayetler arttı, Bakan Koca uyarı talimatı gönderdi: Gereksiz şikayetleri dikkate almayın!

Kimi gereksiz şikayetler için bile sağlık çalışanlarından ifade alındığı iddiası TTB Başkanı Fincancı tarafından da doğrulandı. Artık bu tür şikayetler ifade alınmadan ortadan kaldırılacak, gerekli olanların soruşturması gizlilikle sürdürülecek

Sağlık çalışanlarına yönelik gereksiz şikayetlerin zaman ve motivasyon kaybına neden olduğu belirtildi / Fotoğraf: AA

Pandemi sürecinde en yoğun çalışan sektörlerin başında sağlık geldi.

Bu koşullar altında kamu hastanelerindeki sağlık çalışanlarında istifa artışı yaşandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yetkililerince geçen günlerde yapılan açıklamaya göre, son 18 ayda 8 bin hekim kamu hastanelerinden ya istifa ya da emeklilik yoluyla ayrıldı.

Yine geçen yıl çoğunluğu genç 1000'e yakın hekim de yurtdışına gitti.

Alarm zilleri çalmasına neden olan bu verilerin ardından Sağlık Bakanlığı, hekimlerin şartlarında iyileşmeler yapma adına harekete geçmeye başladı.

fahrettinkocauyarılar.jpg
Fahrettin Koca, il sağlık müdürlüklerini resmi yazıyla uyardı / Fotoğraf: AA / Independent Türkçe

 

"İnceleme yapılmasına gerek olmayan şikayetlerde de ifade istendiği görülmektedir"

Özellikle kamuda çalışan sağlık çalışanlarının sorunlarından biri de sıklıkla karşılaştıkları şikayetler.

1 Ekim 2021 Cuma günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla il sağlık müdürlüklerine gönderilen "İhbar şikayetlerinin işleme alınma süresi" başlıklı resmi yazıda, öncelikle şikayet ve dilekçe hakkının kullanılmasının bir anayasal hak olduğu vurgulanarak, sağlık çalışanlarının yoğun çalıştığı hatırlatıldı.

Yazının devamında şöyle denildi:

Taşra teşkilatımız ve çalışanlarımızdan yapılan geri bildirimlerde ilgili birimlere intikal eden ihbar, şikayet ve başvurulara istinaden muhakkik görevlendirmeler yapıldığı, birim amirlerinin ön araştırması neticesinde detaylı bir inceleme başlatılmasına gerek olmadan işlemden kaldırılması gereken ihbar, şikayet, başvurular için sağlık çalışanlarından açıklama veya ifade talep edildiği görülmüştür.

"Gereksiz şikayetler moral motivasyonun düşmesine neden oluyor"

Yazıda, "Bu durum hem yoğun iş temposu arasında sağlık çalışanlarının moral motivasyonlarının düşmesine hem de vatandaşlarımıza sağlık hizmetinin sunulmasında aksaklık yaşanmasına sebep olmaktadır" denilerek önce birim yetkililerinin incelemesi, gereksizlerin ortadan kaldırılarak olayların gizlilikle soruşturulması istendi.

Talimatın devamında sağlık çalışanlarının gereksiz soruşturmalarla muhatap olmamaları için birimlere intikal eden şikayetlerin öncelikle birim amirlerince değerlendirilerek sağlık çalışanının ifade ve açıklamasına başvurmaksızın ortadan kaldırılması belirtildi.

 

fincancı.jpg
Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı / Fotoğraf: Twitter

 

"'İçeride hasta var şimdi giremezsiniz' diyen doktoru da 'bana bakmadı' diye şikayet edenler var"

Peki resmi yazıya konu olacak kadar çok sayıda gereksiz şikayet geliyor mu?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu durumu değerlendirdi. 

Şikayetin bir hak olduğunu ve hak arama sürecinin mümkün olduğunca kolaylaştırılmasından yana olduklarını vurgulayan Fincancı buna karşın dikkate alınamayacak çok sayıda şikayet geldiğini belirterek şöyle devam etti:

İçeride hasta varken başka hasta içeri girmeye çalışıyor. Doktor içeride hasta olduğunu söyleyip sırasını beklemesini söylediğine 'Doktor bana bakmadı' diyerek şikayet edenler oluyor. Ya da sağlık çalışanı tuvalet veya yemek gibi insani bir ihtiyaç için çıktığında, mola hakkını kullandığında bunu şikayet edenler oluyor. Bazı yerlerde bu tür dikkate alınmaması gereken şikayetlerin bile işleme konu yapılarak sağlık çalışanından savunma istenmesi hem onu hazırlamak için zaman hem de çalışanda motivasyon kaybına neden oluyor.

şikayet.jpg
Doktorların gereksiz şikayetler için savunma yazarak zaman kaybettikleri iddia edildi / Fotoğraf: Twitter

 

"Doktor sürekli şikayet kaygısıyla yaşamamalı"

Fincancı, gereksiz denebilecek şikayetlerin yoğun geldiğini aktararak, "Şikayet mekanizmasının sağlık çalışanları üzerinde 'Demoklesin Kılıcı' gibi sallandırılmasına gayret gösterildi. Gereksiz şikayetlerin de işleme konulması hasta - doktor arasındaki güven ilişkisini bozacak bir durum. Nasıl hasta doktoruna güvenmeli ise doktor da hastasına güvenmeli. Doktor sürekli şikayet kaygısıyla yaşamamalı. Hasta - doktor güven ilişkisini bozacak şekilde gerçekçi olmayan şikayetlerin de dikkate alınacağı kaygısı sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet biçimi" ifadelerini kullandı.

"'Doktoru ayağa getirdik' türü açıklamalar da şikayeti artırdı"

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, son yıllarda iktidar tarafından sürekli dillendirilen 'Doktoru ayağınıza getirdik. Poliklinikleri 7/24 açık' gibi söylemlerin de bu tür gereksiz şikayetlerin artmasında etkili olduğunu sözlerine ekledi. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU