Squid Game 2. sezon teorisi: Yeni Yönetici Gi-hun mu olacak?

İlk sezonun öne çıkan karakteri Gi-hun muhtemel ikinci sezonda izleyicilerin karşısına bambaşka bir şekilde çıkabilir

*UYARI: Bol miktarda spoiler içerir*

Netflix'in izlenme rekorları kıran dizisi Squid Game'in ilk sezonunun ana kahramanı Seong Gi-hun'un ikinci sezonda Yönetici olarak ekranlara gelebileceği tartışılıyor. 

Artan kumar borçları yüzünden dibe vuran Gi-hun hayatını yeniden kurma ihtimaliyle ölümcül oyunlarda yer almıştı. Ancak Gi-hun zorlu müsabayı kazansa da bundan sonra ne yapacağına dair çok fazla soru işareti mevcut. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin sonunda Gi-hun kızını görmek üzere ABD'ye gitmek için hazırlanırken Squid Game'i organize eden karanlık ekibin yaptıklarına devam ettiklerini gördükten sonra uçağa binmekten vazgeçmişti. Bu açık uçlu son pek çok ihtimalin tartışılmasına olanak tanıyor. Hayranlar arasında şimdiden konuşulmaya başlayan Gi-hun'un Yönetici olma ihtimaliyse Screen Rant'e göre kuvvetli senaryolardan biri. 

Ünlü karakter müsabakaya dair aklında bir dizi plana sahip olsa da kaderi çok daha karanlık noktalara evrilebilir. 

Oh Il-nam'ın yerine In-ho, In-ho'nun yerine de Gi-hun mu geçecek?

Dizide görülen şu anki Yönetici, In-ho'nun söz konusu oyunları 2015'te kazandığı ve o günden itibaren organizasyonla daha farklı bir ilişki kurduğunun ima edilmesi esasen In-ho'nun ilk ve son yönetici olmayabileceğine işaret ediyor. 

Ancak bu ihtimal henüz doğrulanmış değil ve In-ho'nun organizasyonun ilgisini çektiği için ona böyle bir rol verilmiş olması da aynı derecede makul. Eldeki ipuçları tartışmaya olanak tanısa da doğrulanmaya muhtaç birçok detay var. 

Öte yandan oyunların kurucusu Oh Il-nam'ın ilk sezonda hayatını kaybetmesi, organizasyonda kaçınılmaz değişimleri tetikleyebilir. Il-nam'ın bıraktığı boşluğu In-ho'nun doldurması ve yeni Yönetici pozisyonuna da Gi-hun'un gelmesi ihtimallerden biri. 

Gi-hun'un ABD'ye gitmeyip kötü adamlarla elinden geldiğince savaşmaya karar vermesi yepyeni çatışmaları ekranlara getirecek gibi görünüyor. 

Ancak çaresiz kaldığında içler acısı davranışlarda bulunabilen Gi-hun muhtemel ikinci sezonda izleyicileri ters köşe de yapabilir. Zira dizi şaşırtmacalar konusunda elini hiç de korkak alıştırmadığını göstermişti. 

Dizinin başlangıcında Gi-hun annesinin sırtından geçinen ve onun acısını yok sayan biri olarak tasvir edilmişti. Bununla birlikte kızını da pek önemsiyormuş gibi görünmüyordu. Tam da bu tip gerekçeler Gi-hun'un izleyicileri şaşırtarak kötü adam olmayı kabul etmesi hiç de imkansız değil. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU