Nazım Hikmet ile Ahmet Ümit'i buluşturan film: Merhaba Güzel Vatanım

"Hayat kısa, sanat uzun" sloganıyla çekilen drama-belgesel türü filmde, şair Nazım Hikmet'in hayatı konu ediliyor. Yazar Ahmet Ümit'in Moskova'ya gidişinin de yer aldığı yapımın yönetmen koltuğunda Cengiz Özkarabekir bulunuyor

Fotoğraf: Independent Türkçe

İki yazarın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak çekilen Merhaba Güzel Vatanım'da Nazım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun Ahmet Ümit’in hayatı üzerindeki etkisi ve Ümit'in de 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi anlatılıyor.

 

Ahmet Ümit ve Nazım Hikmet. Ahmet Ümit Twitter..jpg
Ahmet Ümit ile Nazım Hikmet / GörselTwitter @baskomsernevzat

 

Türkiye tarihinden önemli kesitlerin de yer aldığı filmde, yazarların zorlu süreçlerden geçişinin yanısıra sanat ve edebiyatın gücü vurgulanıyor.

"Hayat kısa, sanat uzun" sloganıyla çekilen Merhaba Güzel Vatanım'da, iki gencin yaşadıklarının etkisiyle birer edebiyatçıya dönüşmelerini ele alıyor.

Drama-belgesel türünde çekilen, farklı bir kurgusal dile sahip olan yapımın senaryosu Ahmet Ümit’e ait. 

Projenin yönetmenliğini ise Cengiz Özkarabekir üstleniyor.

Filmde Nazım Hikmet’i Yetkin Dikinciler, Ahmet Ümit’i ise Serkan Altıntaş canlandırıyor.

 

Merhaba Güzel Vatanım_filmi_2.jpg
Fotoğraf: Merhaba Güzel Vatanım filmi / Independent Türkçe

 

Yapımda Berna Laçin, Pelin Batu, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi, Kutay Şahin, Adnan Kürkçü ve Ayhan Bozkurt gibi isimler de rol alıyor.

Çekimleri Rusya'nın Moskova kentinin yanısıra Gaziantep ve Bursa'da geçrekleştirilen filmin kasım ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Ahmet Ümit, 22 Şubat'ta Twitter hesabında yaptığı paylaşımda filmin "İki Yazar Bir Moskova" adıyla çekileceğini açıklasa da isim değişikliği yapılmış ve Merhaba Güzel Vatanım'da karar kılınmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU