Squid Game: VIP'lerin hayvan maskeleri hangi anlamlara geliyor?

Meşhur dizideki üst düzey kişiler, tıpkı oyuncu olmayan diğer herkes gibi maske takmak zorunda

Squid Game, Netflix'in gelmiş geçmiş en başarılı dizisi olarak değerlendiriliyor (Netflix)

Netflix'in tüm dünyada fırtınalar koparan dizisi Squid Game'de ölümcül oyunları izleyen ve muhtemel sonuçlara göre bahis oynayan güçlü milyarderlerin altından yapılmış hayvan maskeleri takması yapımın dikkat çeken detaylarından biri. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

VIP'lerin (Very Important Person- Çok Önemli Kişi) maske takmaktaki temel gerekçesi kimliklerini gizlemek olsa da neden özellikle hayvan maskesi tercih ettikleri merak konusu. Söz konusu isimler ölümcül oyunların sonunda elde edilen para ödülünün finansörlüğünü yapıyor. 

Screen Rant'in haberine göre Squid Game'in gerçeküstü hayvan maskeleri, VIP'lerin ölümcül oyunlara insanlık dışı bakışlarını ima edecek biçimde tasarlandı. Maskeler aynı zamanda altından yapılmış olmaları nedeniyle güç ve zenginliği temsil ediyor.  

Bununla birlikte bazı hayvan maskelerinin daha derin anlamları olabilir. Örneğin geyik bazı bölgelerde şamanları cennete götüren ilahi hayvanlar olarak kabul ediliyor. Bu da maskeyi takan kişinin dini veya manevi bir lider olduğu anlamına gelebilir. 

Öte yandan kaplan maskesi Güney Kore'nin simgelerinden biri olarak görülen Sibirya kaplanına atıf içeriyor ve muhtemelen bir siyasetçiye ait. 

Boğanın finans sektöründe yaygın kullanılan sembollerden biri olması nedeniyle bağa maskesinin bir borsacıya ait olabileceği düşünülüyor. 

Daha sonra Oh Il-nam olduğu ortaya çıkan VIP'ninse baykuş maskesi takması onun zekasına bir göndermeyi barındırıyor.

Squid Game'in yaratıcısı Hwang Dong-hyuk yakın zamanda eğer ikinci sezon çekilirse senaryonun bir başka maskeli karakter olan Yönetici'ye odaklanabileceğini belirtmişti. Dolayısıyla dizinin muhtemel gelecek sezonları maskelerin ardındaki güçlü isimlerin sırlarını açığa çıkarabilir.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU