SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink'le uçaklara kablosuz internet getirmek istiyor

SpaceX, yörüngeye bin 740 Starlink uydusu fırlattı ve 14 ülkede 100 binden fazla kullanıcısı var

Starlink'in kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor (AFP)

Elon Musk, Starlink geniş bant uydu ağı aracılığıyla yolcu uçaklarına internet sağlamak istiyor.

SpaceX CEO'su attığı tweette, şirketinin müşterilerine uçuş sırasında kablosuz internet sağlamak konusunda ABD havayolu şirketleriyle görüştüğünü yazdı ve takipçilerini, anlaşmaya varmalarını bu şirketlere söylemeye çağırdı.

Girişimci, bunun ihtimalini soran bir takipçisineyse "Evet, havayolu şirketleriyle Starlink'in uçaklara kurulması hakkında görüşüyoruz. Lütfen uçağınızda isteyip istemediğinizi onlara bildirin" dedi.

Havada düşük gecikme süresi ~ yarım gigabit bağlantı!

Musk, hizmetin yolculara ne kadara mal olacağından bahsetmedi. Çoğu uçak içi kablosuz internet paketi için ücret ödenmesi gerekiyor.
 


Starlink, SpaceX'in dünyanın her yerindeki tüketicilere yüksek hızlı bağlantılar sağlayabilen binlerce uydu tarafından desteklenen internet ağının adı.

SpaceX şimdiye kadar bin 740 Starlink uydusunu yörüngeye fırlattı ve Starlink internet hizmetinin halihazırda 14 ülkede ayda 99 dolara (yaklaşık 900 TL) beta testlerine katılan 100 binden fazla kullanıcısı bulunuyor.

Havayolları şu anda uydu geniş bant sağlayıcılarıyla çalışıyor fakat Starlink'in uydularının Dünya'ya çok daha yakın bir yörüngede olması, yolcuların kullanabileceği internet hızını artırabilir.

Önceki aylarda Musk, testlerin "en fazla sayıda kişiye hizmet verdiği için" Boeing 737, Airbus A320 ve Gulfstream uçaklarına odaklandığını tweetlemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SpaceX Başkan Yardımcısı Jonathan Hofeller, şirketin Starlink kablosuz internet hizmeti ekleme konusunda "birkaç havayolu şirketiyle görüşme halinde" olduğunu ve ellerinde "geliştirme aşamasındaki bir havacılık ürünü" bulunduğunu da belirtmişti.

Martta SpaceX, Starlink uydularını otomobillere, kamyonlara, kargo gemilerine ve hava araçlarına bağlamak için düzenlemelerle ilgili onay almak amacıyla Federal İletişim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

Starlink'in beta programı şu anda ABD'nin kırsal bölgelerini hedefliyor, anteni ve yönlendiricisi 499 dolara (yaklaşık 4, bin 500 TL) mal oluyor ve 70 ila 130 Mbps bağlantı hızı sunuyor.

Temmuzda Kaliforniya Otoyol Devriyesi (California Highway Patrol -CHP), Toyota Prius otomobilinin kaportasına Starlink çanak anteni takan bir sürücüyü durdurmuştu.
 

"Sir I stopped you today for that visual obstruction on your hood. Does it not block your view while driving? Motorist:...

Gepostet von CHP - Antelope Valley am Freitag, 2. Juli 2021


CHP'nin Facebook paylaşımında, "Evet, aracınızın kaportasına çanak anten takmanız aslında yasadışı" denmişti.

Millet, mesele güvenlik. Bunlar Otoyol Devriyesi'nin gerçek hikayeleri. Herkese güvenli seyahatler.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU