Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Vesayet çağrısından başka bir şey değil

"Biz CHP'nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun devlet görevlilerine “illegal isteklerden ‘emir almıştım’ diyerek sıyrılamayacaklarına” dair açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun vesayet özlemi içerisinde olduğu görüşünü savunan Erdoğan, "Ne yapacağını göreceğiz" dedi.

Erdoğan, bazı Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.


"Açıkça suç"

CHP liderinin bürokratlara yönelik çağrısını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

Öncelikle bu açıklama, CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu çağrı kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir. Kılıçdaroğlu, bu açıklamayla açıkça bir suç işlemiştir. Bu ülkede memurun haklarını savunan bir iktidar vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. 

Biz CHP'nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur.  Kılıçdaroğlu, şimdi bir de tarih veriyor. Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline. Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, CHP liderinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) yaptığı ani ziyareti de şu ifadelerle değerlendirdi:

Merkez Bankası Başkanı sana randevu verdi mi? Verdi. Eğer bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. İşte bağımsız olduğu için randevuyu istediğin gün verdi. Yalan yanlış açıklamalarla da ziyaretten çıktıktan sonra hala medyayı kandırmaya kalkıyorsun.

“Bıktık”

Erdoğan, seçim anketleriyle ilgili olarak bir soruyu şöyle yanıtlandırdı:

Özellikle tabi son dönemde, ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortada. Bu tür manipülasyonlardan ciddi anlamada bıktık. Anketlerle millete psikolojik operasyon yapılıyor.  Şimdi anketlerle algı operasyonlara devam ediyorlar ve Cumhur İttifakı'nı küçük gösterme gayretindeler. Buradan kendilerine bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Sahte anketlerle milleti yönlendirebileceklerini sanıyorlar.

ABD'den F-16 talebi

Türkiye’nin ABD’den 40 adet F-16 talebine ilişkin de konuşan Erdoğan, “1 milyar 400 milyon dolar F35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Biz ülkemizin savunma ihtiyaçları için gerekli adımları atalım dedik. Özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır hale getirmeye çalışıyoruz. F-35'ler için ödediğimiz parayı almamız gerekiyor. Neticede ortada ödenmiş bir para var. Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor” diye konuştu.

Erdoğan'ın gazetecilerin kendisine yönelttiği sorulara verdiği yanıtları önündeki kağıttan okuması dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı video ile bürokratlara çağrıda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu video mesajında “Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, Pazartesi itibarıyla durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU