Akşener: Ben dahil herkes milletin önünde hazır ola geçecek

Bursa'da esnaf ve dükkan ziyaretleri gerçekleştiren Akşener, halkın sorunlarını dinledi. Akşener, halkın en büyük şikayetinin ekonomi olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Akşener, Orhangazi ilçesi cami altı çarşısında esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Esnaf ziyareti sonrası hakla seslenen Akşener, 21 aydır ülkenin çeşitli yerlerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek şunları kaydetti: 

O esnaf dükkanlarında çiftçilerimizle, besicilerimizle süt üretimi yapan hayvan sahiplerimizle zengin üreticilerimizle, tencereyi nasıl kaynatacağım diye akşama düşünen kadınlarımızla işsiz gençlerimizle, emeklilerimizle o dükkanlarda karşılaşıyoruz, herkes dertli.

Şimdi esnaftan geliyorum. Diyorlar ki; okul açıldı, çocuklara 5 takım kıyafet alan 2 takıma düşürdü. Çocuğuna marka alan, daha düşük kalite almaya başladı. Bir zeytin üreticisiyle karşılaştım. Zeytinciliği bırakacağını söylüyor. Zeytin yıllık bir lira artıyor ama gübre yüzde 100 artıyor, ilaç yüzde 150 artıyor. Mazotu saymıyorum bile. Şimdi buradan hepinizin huzurunda takipçisi olmak üzere iri zeytinin 25 lira olması gerektiğini söylüyorum. Küçük tanelinin de 9 lira 25 kuruş olması gerektiğini söylüyorum. Bu velinimet olmuş milletin önünde ben dahil herkes hazır ola geçecek.

Daha sonra Yeniköy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Akşener, halkın sorunlarını dinledi. Bir soru üzerine Akşener, iktidar olmaları halinde üretimle ülkeyi kalkındırıp krizi bu şekilde atlatacaklarını kaydetti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU