"Breaking Bad tarzı" karavandan metamfetamin laboratuvarı çıktı

Karavanın dizideki araca benzerliği dikkat çekti

Phoenix polisi, karanın fotoğrafına Breaking Bad dizisiyle özdeşleşen şekliyle "Breaking the Law" (Kanunu çiğnemek) yazdı (Phoenix polisi)

ABD'nin Arizona eyaletinin başkenti Phoenix'te popüler Breaking Bad dizisi "gerçeğe dönüştü."

Polis ekipleri 7 Ekim'de, dizide metamfetamin imalatı için kullanılan karavana benzeyen bir araç buldu. Karavanın içinde, dizideki gibi bir metamfetamin laboratuvarı olduğu görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karavan, bir dükkanın izinsiz giriş ihbarı yapmasıyla keşfedildi. Dükkan çalışanları, bir kişinin kimyasal çözücü ve boya maskesi çalmaya çalıştığını bildirdi.

Polis ekipleri, bu malzemelerin metamfetamin üretiminde kullanıldığını kaydetti.

İhbarı değerlendiren yetkililer, 38 yaşındaki Jan Vose'yle karşılaştı. Hakkında tutuklama kararı olduğu öğrenilen Vose'nin üstünde "şüpheli haplar" bulundu.

Yetkililer Vose'nin karavanını aradığında da metamfetamin laboratuvarı ve fentanil (morfinden 80 kat daha güçlü opioid sınıfı ağrı kesici ilaç ya da uyuşturucu) tespit etti.

Hapse atılan Vose uyuşturucu ve organize hırsızlıkla suçlanıyor.

Phoenix polisi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Breaking Bad tarzı mobil metamfetamin laboratuvarı" ifadesini kullandı.
 


ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nin Arizona yetkilisi Apolonio Ruiz Jr. geçen sene yaptığı açıklamada metamfetaminin en büyük uyuşturucu tehdidi olduğunu söylemişti.

Ülkede fentanil sorunu da artıyor. Örneğin Arizona'da son iki yılda ele geçirilen fentanil hapı sayısı yüzde 1610 arttı.

 

Independent Türkçe, FOX 10 Phoenix, RT

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU