Erdoğan: İmam Hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur

İmam Hatip okulları sempozyumunda konuşan Erdoğan konuşmasında, "28 Şubat'ta kapasına kilit vurmak istenen bu okullar bugün en çok tercih edilen okullar içinde yer alıyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu"na katıldı.

Sempozyumda konuşan Erdoğan, "Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur" dedi.

İmam Hatip okulları konusunda CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Menderes ve arkadaşlarının hayırla yad edilmesinde diğer konu da imam hatiplerin açılmasıydı. Ancak CHP bürokrasisi imam hatip okullarını açtırmamak için ayak diremiştir" dedi.

"Önce katsayı 1 sene sonra 4+4+4 sistemiyle imam hatipleri açarak bu hamdolsun bu fetret dönemini biz sonlandırdık" diyen Erdoğan, "İmam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okuttum. Ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Böyle bir şeyi yanlış buluyorum" diye konuştu.

"Sadece imam hatiplerin değil bizim hikayemizdir"

"Burada ana hatlarıyla anlattığımız sadece imam hatiplerin değil bizim hikayemizdir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

Bu hikaye öz vatanlarında parya muamelesi gören ötekileştirilen aziz milletimizin hikayesidir. Üniversite hayali katsayı engeline takılan gençlerimizin hikayesidir. Takunyalı, gerici, yobaz denilerek aşağılanan halkımızın, yeşil sermaye yaftası vurularak ayrımcılığa uğrayan esnafımızın hikayesidir. Ücretini ödeyemediği için hastane morglarında cenazesi rehin alınan vatandaşlarımızın ifadesidir. Eline kına yakarak askere gönderdiği evladının yemin törenine alınmayan anaların hikayesidir. Biz 40 yıldır bu hikayeyi yeni baştan yazmak için zorlu mücadele yürütüyoruz. 

"İmam hatipler en çok tercih edilen okullar arasında"

"28 Şubat'ta kapasına kilit vurmak istenen bu okullar bugün en çok tercih edilen okullar içinde yer alıyor" diyen Erdoğan, bu okullarda okuyan öğrenci sayısının 1 milyon 415 bine ulaştığını söyledi.

"Bu okulların milletimiz tarafından sahiplenilmesinin sebebi iman, ahlaklı, vatansever değerlerine bağlı, çalışkan, idealist, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmesidir" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Bu okullardan şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz gibi hakkın ve adaletin yolunda can veren kahramanlar çıkmıştır. Alim, doktor, mühendis, hakim, avukat, bürokrat, iş adamı, siyasetçi, bakan, başbakan, Cumhurbaşkanı çıkmış. Ama Allah'a hamdolsun kendi insanına kurşun sıkan hain çıkmamıştır. Aklını ve iradesine Pensilvanya'daki şarlatana kiraya verenlerin 28 Şubat'ta darbecilerle işbirliği içinde imam hatip okullarına düşmanlık yapmasının sebebi işte budur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU