Birçok TikTok fenomeninin oyuncular tarafından canlandırılan kurgusal karakterler olduğu ortaya çıktı

Şirket #fictional hashtag'i altında hikayeler canlandıracak oyuncuları işe alıyor

En popüler karakterler arasındaki (ortadaki) Tia'nın (@thatsthetia) 112 binden fazla takipçisi var (TikTok/@sydneyplus/@thatsthetia/@oxenfreeollie)

TikTok'taki bazı sosyal medya fenomenlerinin aslında oyuncular tarafından canlandırılan kurgusal karakterler olduğu ortaya çıktı.

Bir sosyal medya ve eğlence girişim şirketi olan FourFront, toplamda 1,93 milyon takipçiye sahip ve 100 milyonlarca görüntüleme alan 22 kurgusal TikTok karakteri yarattı.

Karakterler şirket tarafından oluşturulan senaryoları canlandırıyor ve videolarının altında #fictional hashtag'ini kullanıyor fakat hayranları takip ettikleri sosyal medya fenomeninin gerçek bir kişi olmadığını fark etmeyebiliyor.

FourFront'un kurucu ortağı Ilan Benjamin, Insider'a verdiği demeçte karakterlerin ve hikayelerinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve perşembe günü canlı bir "duyuru partisinde" bir araya geleceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hikayeler, izleyicilerin karakterlere bağlanmasını ve videolara yapılan yorumlar aracılığıyla etkileşim kurmalarını sağlamak üzere tasarlandı. Benjamin'e göre hesaplar 281 milyondan fazla görüntüleme topladı.

En popüler karakterlerden bazıları arasında 490 binden fazla takipçisi olan Sydney (@sydneyplus), 112 binden fazla takipçisi bulunan Tia (@thatsthetia) ve 93 bin 100'den fazla takipçiye sahip Butler Darren (@butlerdarren) yer alıyor.

Hayranlar sık sık karakterlerin hikayeleriyle ilgili güncellemeler istedikleri yorumlar yapıyor. Oyuncular kendi videolarını çekiyor ve yönetiyor. Tia'yı canlandıran Cameisha Cotton, projenin kendisine kendi yönetmeni ve yaratıcı yapımcısı olma fırsatı verdiğini söyledi.

Insider'a konuşan Cotton şunları söyledi:

Birçok çizelge çıkardım ancak böyle normal şekilde ilerleyebilirim çünkü ortada sadece küçük bir halka ışık ve iki küçük diğer ışıktan var. 

Benjamin, şirketin kimseyi aldatmayı amaçlamadığını, takipçilerinin hikayelerin kurgu olduğunu bilmelerini istediğini, böylece "sadece hikayelerin içinde kaybolup eğlenebileceklerini" belirtti.
 

@thatsthetia Reply to @halliwell19 I’m still mad but who tf sent me the flight ticket!!?? #royal #dating #bodyguard #fiance #boyfriend #fictional #relationship original sound - Tia


FourFront'un kurucu ortağı, "Biz buna sinema filmlerinin yaşayan filmlere evrimi diyoruz" ifadelerini kullandı.

Canlı hissettiren ve ekranınızın ötesinde yaşayan hikayeler.

FourFront'un diğer kurucu ortağı Anna Melamed, şirketin karakterlerin ve hikayelerinin kurgu olduğunu daha açık hale getirmenin yollarını bulmak için TikTok'la birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Bejamin, Fast Company'e verdiği ayrı bir röportajda, şirketin sosyal medya içeriğine yaklaşımını "televizyon dizilerindeki geleneksel pilot sezon modeli" olarak nitelendirdi. Öte yandan, "kimin tam bir sezon için seçilmeye layık olduğuna karar vermenin kullanıcılara kaldığını" da sözlerine ekledi.

Anlatıları yaratmanın amacı izleyicileri şirketin nihayetinde biletlerini satabileceği canlı etkinliklere çekmek.

Kısa süre önce FourFront, TikTok yıldızları ve izleyicileri ağı oluşturmak ve anlatıları ileri taşımak adına yapay zeka tabanlı sohbet robotları da dahil teknoloji ürünleri geliştirmek için 1,5 milyon dolar (yaklaşık 14 milyon TL) fon topladı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU