Etiyopya ve Fas'ın, Türkiye'den SİHA almak için talepte bulunduğu iddia edildi

Reuters'ta yer alan habere göre, Etiyopya ve Fas, Türkiye'den Bayraktar TB2 İHA'larından almak için başvurdu. Yetkililer, yapılan anlaşmaların yedek parça ile eğitim konularını da içerebileceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Etiyopya ve Fas, Türkiye'de Baykar Savunma'nın tarafından üretin silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) satın almak için talepte bulundu.

Uluslararası haber ajansı Reuters ise, söz konusu bilgiyi farklı ülkelerden ismini vermediği yetkililerin açıklamalarına dayandırdı.

Reuters'a göre, Mısırlı iki güvenlik yetkilisi, Kahire'nin ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden satışı durdurmaları için talepte bulunduğunu ifade ederken, Mısırlı üçüncü bir kaynak konunun Türkiye ile Mısır arasında yürütülen siyasi istişarelerde ele alınması gerektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir Türk yetkili, Etiyopya ve Fas'ın Bayraktar TB2 İHA'larından almak için Türkiye'ye başvurduğunu ve anlaşmaların yedek parça ve eğitim konularını da içerebileceğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir diplomat, Fas'ın ilk parti silahlı İHA siparişini mayıs ayında teslim aldığını, Etiyopya'nın talebinin akıbetinin ise henüz net olmadığını ifade etti.
Yetliler, talebin kaç İHA'yı kapsadığı ve mali ayrıntıları hakkında bilgi vermedi.

Satış talebi hakkında taraflardan açıklama yapılmadı

Etiyopya silahlı kuvvetleri ve başbakanlık makamı konu hakkındaki sorulara cevap vermezken, askeri ekipman alımları hakkında basına açıklama yapmayan Fas'ta ise hükümet yetkililerine ulaşılamadı.

Türkiye, Etiyopya ve Fas, silahlı insansız hava aracı satışı anlaşması hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve İHA'ların üreticisi Baykar Savunma konu hakkındaki sorulara cevap vermedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU