Fehmi Koru: İktidara yakın vakıf fişleme mi yapmış, ne yani yeni bir ‘Paralel Devlet Yapılanması’ mı?

“Görüntünün yanlış olmasını o kadar arzu ediyorum ki…”

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında gündeme gelen belgelerle ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

Koru, kişisel blogunda yazdığı yazıda “Ortaya dökülen belgeler, vakfın Anadolu örgütlerinden ulaştırılan referanslara sahip kişileri devlete yerleştirme gayreti içerisinde olduğunu gösteriyor. Yeni bir ‘Paralel Devlet Yapılanması’ görüntüsü bu” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Akıl alır gibi değil”

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında canlı yayınına katılarak vakıf hakkındaki iddialara verdiği yanıtı hatırlatan Koru, şöyle yazdı:

Henüz yaşanmakta olan sürecin tazeliğini düşünerek belgelerin doğruluğuna inanmakta zorlandım. Ardından, vakfın tepe yöneticisi, “İftiraya uğradık, belgeler sahte” diye açıklama yapınca iddia sahibine ve onun iddialarını yayanlara içimden kızdım da.   Ancak çok geçmeden “İftira” diyen tepe yönetici ekran karşısında belgeleri doğrulayıverdi. Belgeleri gizlice kopyalamış içlerinden bir kişi, sonra da yayması için onları bir gazeteciyle paylaşmış… İddia sanki doğruymuş gibi bir mahiyet kazanmış oldu.

TÜGVA’nın Anadolu örgütlerinden birinde yakın zamana kadar görev yapmış biri de açık kimliğiyle iddiaların doğru olduğuna dair açıklamalar yapmakta. Ayrıntılara da girmiş ama şu kadarı bile konuyu anlamak için yeterli: “Yönetici olduğumda şahit oldum. Paylaşılan belgelerin hepsi doğru. Üstelik bunlar daha işin görünen kısmı.”

Akıl alır gibi değil. Halen yargılaması süren ‘Paralel Devlet Yapılanması’ olayı yaşanmamış olsa, herhangi bir sivil toplum örgütünün öğrenciler ve gençlerle ilgilenmesi, onların iş bulmalarına yardımcı olması, hatta bu amaçla iş bulmalarını kolaylaştırmak için müzaherette bulunması rahatlıkla savunulabilirdi.

“Bu olay da yeni bir ‘Paralel Devlet Yapılanması’ (PDY) sayılacak mı?” diye soran Koru, şunları söyledi:

Sayılmayacaksa, daha önce benzeri türden girişimleri yüzünden ‘PDY’ sayılarak halen yargılanmakta -ve hatta mahkum edilmekte- olanlara ne denilecek?

İlk ortaya saçılan bilgiler dışarıdan bakana bu izlenimi veriyor; ancak yine de vakfın kurumsal kimliğini temsil edenlerin topluca yapacakları bir açıklamayı ve iddialar üzerine herhalde harekete geçmesi beklenebilecek adli soruşturmayı beklemek gerekecek.

Görüntünün yanlış olmasını o kadar arzu ediyorum ki…

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU