Kurban bayramında 3 gün yüzerek kesilmekten kurtulan Ferdinand baba oldu, haberi Haluk Levent duyurdu

Ferdinand, geçtiğimiz yıl kurban bayramında ipini kopararak kaçmış, denize atlamış, Rize'den Trabzon'a kadar 3 gün yüzmüştü

Geçtiğimiz yıl kurban bayramında Rize'nin İyidere ilçesinde son anda kaçan ve denize atlayan boğa 23 kilometre yüzdükten sonra Trabzon'da karaya çıkarılmıştı.

Tam 3 gün yüzen boğayı Haluk Levent öncülüğündeki sosyal yardım ağı AHBAP satın almış, Ferdinand adı verilen boğa İzmir Kemalpaşa'da zarar görmüş hayvanların bakıldığı bir çiftlikte koruma altına alınmıştı.

Ferdinand'ın bugün "baba" olduğunu Haluk levent sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Independent Türkçe'ye konuşan Haluk Levent, "Babalar gününde çok mutlu bir haber aldım. Ferdinand iyi bakıldı, iyileşmişti. Çiftlikteki Yıldız’a aşık oldu ve bu aşk meyvesini verdi" dedi.

 

Ne olmuştu?

 

 

Geçtiğimiz yıl kurban bayramının ilk gününde Rize'den kaçan boğa, kaybolduktan 3  gün sonra, 23 kilometre uzaklıktaki Sürmene yakınlarında bulunmuştu. Yorgunluktan bitkin halde kıyıya çekilen boğa sahibine teslim edilmiş, sahibi ise "Artık bunu kesmeye kimsenin gönlü el vermez" demişti.  Yardım platformu AHBAP'ın kurucusu, sanatçı Haluk Levent, Twitter hesabından denizde yüzen ve 23 kilometre yol kat edip kurban edilmekten kaçan boğayı sahiplenmek istediğini duyurmuş, daha sonra satın alarak İzmir'deki çiftliğe yerleştirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU