ABD'de "beyan tartışması": Kızının "etek giyen bir erkek öğrencinin" tecavüzüne uğradığını öne süren veli isyan etti

48 yaşındaki Smith, okul yönetim kurulu toplantısında olay çıkarınca yaka paça gözaltına alındı

Yönetim kurulu toplantısında kavga çıkaran 48 yaşındaki adama bazı velilerden destek geldi. Bazı velilerse adamı fevri davranışları nedeniyle eleştirdi (Reuters)

ABD’nin Virginia eyaletinde Scott Smith isimli bir adam, kızının okulda kızlar tuvaletine girmesine izin verilen bir erkek öğrenci tarafından tecavüze uğradığını ileri sürdü.

48 yaşındaki adamın iddiasına göre zaman zaman etek giydiği görülen bir öğrenci, 28 Mayıs'ta beyanı kız olan herkesin kullanımına açık olan kızlar tuvaletinde Smith’in kızına saldırdı.

Olayın yaşandığı Stone Bridge Lisesi'nin transeksüellere yönelik politikalarını protesto etmek isteyen Smith ise yönetim kurulu toplantısında olay çıkarınca odadan zorla çıkarıldı ve gözaltına alındı.
 

indir (1).jpg
(Reuters)


Smith’in 22 Haziran'da üstü başı dağılmış şekilde gözaltına alınırken kaydedilen görüntüleri sosyal medyada tartışma yarattı. Bazı kullanıcılar Smith’e hak verirken bazıları da onun sağcı bir bağnaz olduğu yorumunu yaptı.

"Okul zanlıyı korudu"

Yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Smith, tecavüzle suçlanan öğrencinin, kızlar tuvaletine girmek için okulun transeksüellere yönelik politikalarından yararlandığını savundu.

Bu sırada henüz reşit olmadığı için ismi verilmeyen öğrencinin başka bir okulda da bir kız öğrenciye saldırdığı haberi geldi. Bunun ardından gencin iki farklı fiili livata suçlamasıyla yargılanmak üzere tutuklandığı bildirildi. Şu anda ev hapsinde tutulan zanlı, dava sonuçlanana kadar okula dönmeyecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Smith, ailesiyle birlikte yaşadığı Loudoun County’deki yetkililerin önce zanlıyı korumaya ve olayın üstünü örtmeye çalıştığını öne sürdü. Okul yönetiminden bu iddialara dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Smith’in iddiasına göre yönetim, 22 Haziran’da kızının "fiziksel saldırıya" uğradığı gerekçesiyle 48 yaşındaki babayı okula çağırmıştı. Ancak saldırının cinsel nitelikli olduğu bilgisi babaya verilmemişti.

Smith okula gittiğinde yetkililerin polise haber vermek istemediğini ve olayı "kendi aralarında çözmeye" karar verdiğini iddia etti.

Bu karara kızan baba, okul yönetimiyle tartışmaya başladığını ve sonunda polisin arandığını söyledi. Ancak iddiaya göre polise ihbar edilen kişi, saldırıyla suçlanan öğrenci değil, Smith’in kendisi olmuştu.

Çok sinirlendiğini ve okul müdürüyle orada bulunan bazı üyelere küfrettiğini aktaran Smith, "Neyse ki tutuklanmadım ve kızımla hastaneye gittik. Kızımı adli muayeneye tabi tuttular" dedi.

Muayenede kız çocuğunun iddiasının doğrulandığı ve zanlı hakkında dava açıldığı aktarıldı. 48 yaşındaki adam, avukatının tavsiyesi üzerine dava süresince sessiz kalmaya karar verdiğini ama zanlı hakkındaki diğer suçlamayı öğrenince sessizliğini bozduğunu ifade etti.

Zanlı olaydan iki ay sonra tutuklanırken, Smith'in avukatı Elizabeth Lancaster gencin polis sorgusunda suçunu itiraf ettiğini söyledi.

"Biz de gey ve lezbiyen dostuyuz"

İddiaya göre 22 Haziran'daki toplantıda Loudoun County Okul Müfettişi Scott Ziegler, lise yönetiminin olayla ilgili hiç ihbar almadığını öne sürmüştü.

Ziegler bu toplantıda, "Bildiğim kadarıyla, tuvaletlerimizde meydana gelen herhangi bir saldırı kaydı yok" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Smith toplantının katılımcılarına hakaret etmeye başlamış ve odadan yaka paça çıkarılmıştı.

Uygunsuz davranış ve polise direnmekle suçlanan Smith, şu anda avukatıyla 14 Ekim’deki duruşmaya hazırlandığını söyledi.

"Karım ve ben de gey, lezbiyen dostuyuz" diyen 48 yaşındaki adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu çocukların transseksüel meselesine karışmıyoruz. Kızımıza saldıran kişi görünüşe göre biseksüel ve bazen beğendiği için elbiseler giyiyor. Yani bu çocuk teknik açıdan okul yönetim kurulunun mücadelesini verdiği konunun dışında.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Fox News, Reuters

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU