Fotoğraflarla doğumhanedeki babalık heyecanı

Beş farklı ülke, onlarca farklı hikaye ancak hep aynı heyecan: Babalık... Dünyaca ünlü fotoğrafçı Adriana Zehbrauskas bu kez, yeni doğan bir bebek ve bir babanın en özel anları için deklanşörüne bastı

26 yaşında üçüncü çocuğunu kucağına alan Yair Cruz ve kızı Mia Gisele / 
Fotoğraf: Adriana Zehbrauskas

Tüm dünyada 80'den fazla ülkede, her yıl haziran ayının üçüncü pazarında Babalar Günü kutlanıyor. 

Bir çocuğun sağlığına yönelik araştırmalar, genellikle anne ve aile ilişkileri etrafında yoğunlaşsa da bir babanın, çocuklarıyla ilk günden itibaren kurduğu iletişim her yaşta hayati öneme sahip. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Erken Dönem Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Dr. Pia Britto'ya göre beyin gelişimi açısından bakıldığında, bir çocuğun yaşamındaki ilk 1000 gün kadar kritik önemde başka bir dönem yok ve babaların bu süreçte önemli bir yeri bulunuyor. 

UNICEF, bu duruma dikkat çekmek için 2018'de başlattığı "Süper Babalar" kampanyası kapsamında Brezilyalı fotoğrafçı Adriana Zehbrauskas ile birlikte çalıştı. 

Zehbrauskas, Gine Bissau, Meksika, Tayland, Türkmenistan ve Birleşik Krallık'taki doğumhaneleri ziyaret ederek, yeni babaların çocuklarıyla ilk temasını kadrajına aldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU