Su altı temizliği dünya rekoru Florida'da kırıldı

Atıklar Florida’da balık tutulan bir iskele yakınlarındaki okyanus zemininden toplandı

633 dalgıç Florida'daki Deerfield Sahili'nde okyanusa gruplar halinde dalmadan önce hazırlık yaparken / Fotoğraf: AP

ABD’nin Florida eyaletinde 633 tüplü dalgıç okyanus tabanında şimdiye kadarki en büyük su altı temizliğini yaparak dünya rekoru kırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluslararası Balık Tutma İskelesi Deerfield Sahili yakınlarındaki okyanus tabanına oksijen tüpleriyle inen dalgıçlar zeminden eş zamanlı çöp topladı.

South Florida Sun Sentinel gazetesinin haberine göre, sabah 9 ile 11 arasında gerçekleştirilen rekoru Guiness yetkilisi Michael Empric izledi.

Gazetecilere konuşan Empric, “Sahilde durarak dalgıçları okyanusa daldıkları sırada saydım. Böylece rekorun kırılıp kırılmadığını hemen anlamış olduk” dedi.

Okyanusa gruplar halinde dalan dalgıçlar, rekoru kırmak için suyun altında en az 15’er dakika beklediler.

 

 

Dalgıçlar arasında rekora dahil olmak için Illinois eyaleti’nden annesi Rebecca’yla birlikte gelen 13 yaşındaki Dahlia Bolin de bulunuyordu.

Dahlia’nın çıkardığı çöp, üzerinde kırmızı harflerle “Botlar iskeleye 100 metreden fazla yaklaşmamalı” yazan beyaz metal bir tabela oldu.

Gazeteye konuşan Dahlia, “Bunu iskelenin yaklaşık 6 metre derininde buldum, neredeyse kuma gömülü haldeydi. Orda çok fazla ağır olta da vardı. Burdaki balıkların çoğu da zaten çok güzel” dedi.

Toplanan atıkların miktarı henüz tam belli olmasa da gazetenin haberine göre, dalgıçlar sırf 725 kilo ağırlığında olta ucuna takılan kurşunlardan topladı.

En büyük su altı temizliği dünya rekoru, Mısır ordusunun eski tüplü dalgıçlarından Ahmet Kabir öncülüğünde 614 kişiyle 2015’te Mısır’ın Kızıldeniz kıyılarında kırılmıştı.

 

          

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU