Davutoğlu: Eğer Suriye'de işler iyi gitmiyorsa, Erdoğan, Putin ile Soçi'de oturduğu masada bir şeyleri kaybetmiş demektir

Gelecek Partisi lideri, “Suriye rejimi İdlib'e dönük Rusya destekli olarak ciddi bir operasyon hazırlığında” iddiasında bulundu

Fotoğraf: Reuters

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Eğer Suriye'de işler iyi gitmiyorsa, Sayın Erdoğan, Sayın Putin ile Soçi'de oturduğu masada bir şeyleri kaybetmiş demektir” dedi.

Davutoğlu, Halk TV’de Suat Toktaş ile Liderler Özel Programının Konuğu oldu.

Suriye’ye ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, “Eğer Suriye'de işler iyi gitmiyorsa, Sayın Erdoğan, Sayın Putin ile Soçi'de oturduğu masada bir şeyleri kaybetmiş demektir. Suriye rejimi, Putin'in yeşil ışığı olmadan hiçbir harekette bulunamaz” dedi.

Kendisine gelen bilgiler olduğunu belirten Davutoğlu, “Bana gelen bilgiler, birçok analizden okuduğum, Suriye rejimi İdlib'e dönük Rusya destekli olarak ciddi bir operasyon hazırlığında. Ve biz Soçi'de ne konuşulduğunu bilmiyoruz” diye konuştu.

“Peker’i susturdular”

Organize suç örgütü liderliğinden aranan yayınladığı videolar daha sonra ise yaptığı paylaşımlarla dikkati çeken Sedat Peker hakkında da konuşan Davutoğlu, “Peker’in bütün iddiaları araştırılmalı. Kokain ticareti ile ilgili 1 Ekim'de açıklama yapacaktı, susturdular. Bir şekilde yapamadı. Videoların bütün çerçevesine baktığınızda bir çürümenin hikayesini anlatıyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle devam etti:

Susurluk'tan sonra İçişleri Bakanı aynı hafta içinde istifa etti. Çünkü ortada bir takım iddialar vardı. Orada kapatılabilirdi, kapatılmadı üzerine gidildi. 17-25 Aralık'ta 4 Bakan istifa etti. Peki Sedat Peker'in iddiaları? Erdoğan'ın her şeyden haberi vardır ama bir devlet adamının haberinin olmaması da büyük bir zaaftır. Dikkat edin Sayın Erdoğan o videolardan sonra Sayın Soylu'yu hiç savunmadı. Bir grup konuşmasında Bahçeli'nin baskısıyla sahip çıktı ama hiç savunmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU