Hindistan'da bir adam karısını öldürmek için kobra "kiralamaktan" suçlu bulundu

Ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde bir adam, çeyiz yüzünden tartıştığı eşini öldürmek için iki yılan "kiraladı"

Uzmanlara göre Hint kobrasının zehri bir insanı 60 dakikada öldürebilir (Nature)

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde bir adam, zehirli bir kobra kullanarak geçen yıl 25 yaşındaki eşini öldürmekten suçlu bulundu.

Eyaletin Kollam bölgesindeki sulh mahkemesinde görülen ek duruşmada, kimliği sadece Sooraj diye belirtilen zanlı pazartesi günü cinayetten suçlu bulundu. 

Adamın bir yılan avcısı aracılığıyla iki yılan "kiraladığı" ve yılanları aylar içinde iki kez, kimliği sadece Uthra diye belirtilen eşinin üzerine saldığı iddia edildi. 

Mart 2020'de gerçekleşen ilk saldırıda Uthra, kocasının Pathanamthitta bölgesindeki Adoor kasabasında bulunan evinde bir engerek tarafından ısırılarak yaralanmıştı. 

7 Mayıs'taysa Uthra, Kollam bölgesindeki Anchal kasabasında yer alan kendi evinde ölü bulunmuştu. İlk raporlarda ölüm nedeninin yılan ısırığı olduğu tespit edilmişti. 

Uthra'nın ölümünün ardından ailesi, suç şüphesiyle polise şikayette bulunmuştu. Aile, Uthra'nın çeyiz ödemeleri nedeniyle damadın ailesinin tacizine maruz kaldığını öne sürmüştü.

Sooraj daha sonra eşini öldürme suçlamasıyla tutuklanırken ebeveynleri ve kız kardeşi de aile içi şiddetle suçlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklanmasının ardından sanık temmuzda suçunu itiraf etti ve Uthra'yı uyku haplarıyla sakinleştirdiğini ve ona saldırması için bir kobrayı serbest bıraktığını söyledi. 

Polise göre sanık suçu titizlikle planladı ve eşini öldürmek için üzerine hem engerek hem de kobrayı serbest bıraktı.

Sanık, martta engereğin Uthra'ya saldırmasını sağlamıştı. Yılanın ısırığı Uthra'yı 52 gün boyunca yatağa bağlamış ve estetik ameliyat olmak zorunda bırakmıştı. 

Uthra mayısta evine dönmüş fakat iyileşmesinden günler sonra Sooraj, Uthra'nın evine onu ısırarak öldüren kobrayı salmıştı. 

Suçla mücadele müdürlüğü soruşturma sırasında yılana bir otopsi ve DNA analizi yaptı. Polis, Eylül 2021'de suç mahallini yeniden canlandırmak için "temsili" bir deneme de gerçekleştirdi. 

Polise göre suçun ardındaki motivasyonun para olduğuna inanılıyor. Sooraj evlenirken bir miktar para ve altın almış olsa da tatmin olmamıştı. 

Polis, sanığın yargılama sürecinde hiçbir zaman suçluluk duygusu göstermediğini iddia etti. 

The News Minute'un aktardığına göre polis müfettişi S. Harisankar, "Sooraj'ı suçluluk duymayan deneyimli bir suçlu olarak görüyoruz. Sunduğumuz kanıtlardan ötesini asla kabul etmedi. Hesaplı bir şekilde açıklamalarda bulundu" dedi. 

Mahkeme, Sooraj'ı mülk gaspı amacıyla zarara neden olmak ve cinayet de dahil olmak üzere Hindistan Ceza Kanunu'nun 4 bölümü uyarınca suçlu buldu. Cezası 13 Ekim'de verilecek.

Savcı G. Mohanraj, pazartesi günkü duruşmada sulh hakiminden bunun "nadirin de nadiri" bir suç olarak değerlendirilmesini isteyerek Sooraj'a idam cezası verilmesini talep etti. 



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/india

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU