İngiltere'nin İran büyükelçisi: Beni çağırmadılar, ben görüşmek istedim

Umman Körfezi'nde iki tankeri hedef alan saldırılar sonrası Doğu ve Batı arasındaki gerginlik sürerken, İngiltere'nin Tahran'daki büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını reddetti

Fotoğraf: Twitter

İngiltere’nin Umman Körfezi’nde iki petrol tankerine yönelik saldırıdan İran’ı sorumlu tutmasının ardından Tahran yönetiminin İngiliz Büyükelçi Rob Macaire’i “izahat” için Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı iddiası Macaire tarafından yalanlandı. 

Macaire, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran Dışişleri Bakanlığı'ndan acil toplantı talebinde bulunduğunu, talebinin kabulü üzerine kendisinin bakanlığa gittiğini ancak "çağrılmadığını" ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IFP News’un Genel Yayın Yönetmeni Abas Aslani’nin Twitter’da paylaştığı habere yorum yapan Macaire, “İlginç. Benim için de yeni bir haber. Dün Dışişleri Bakanlığı’ndan acil bir toplantı talep ettim ve kabul edildi. ‘Çağırılmak’ yok. Elbette ki resmi olarak çağırılsam, tüm elçiler gibi yanıt veririm” dedi. 


İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan dünkü yazılı açıklamada ise İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın Umman Körfezi'ndeki iki tankere yönelik saldırının sorumlusu olarak İran’ı işaret etmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU