DC açıkladı: Yeni Superman biseksüel

Mevcut Superman Jon Kent, çizgi romanın yayımlanacak bir sayısında biseksüel olduğunu açığa vuracak

Superman ilk kez 1938'de, Action Comics adlı çizgi roman dergisinde yayımlanmıştı (DC Comics)

DC, yeni Superman'i Jon Kent'in biseksüel olduğunu duyurdu.

Çizgi roman şirketi, süper kahramanın cinsel yöneliminin Superman: Son of Kal-El'in (Superman: Kal-El'in Oğlu) 9 Kasım tarihli sayısında ortaya çıkacağını söylüyor.

Yazar Tom Taylor şu ifadeleri kullandı:

Her zaman herkesin kahramanlara ihtiyacı olduğunu ve kahramanlarında kendilerini görmeyi hak ettiğini söylemişimdir. DC ve Warner Bros da bu fikri paylaştığı için çok minnettarım.

Superman'in sembolü her zaman umudu, hakikati ve adaleti temsil etti. Bugün bu sembol daha fazlasını temsil ediyor. Bugün daha çok kişi çizgi romanların en güçlü süper kahramanında kendini görebilir.

Superman'in başka bir erkekten hoşlandığına dair ipuçları, süper kahramanı muhabir arkadaşı Jay Nakamura'yla flört ederken gördüğümüz geçmiş sayılarda mevcuttu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DC, çizgi romanın yayımlanacak 5. sayısında bu ilişkinin romantik bir hal alacağını söyledi.

DC'nin yayıncısı ve Baş Kreatif Direktörü Jim Lee yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tom Taylor ve John Timms'in kaleminden çıkma bu önemli hikayeyi anlatmaktan daha çok gurur duyamazdık. Hikaye anlatımımızda DC Çoklu Evreni'nin (Multiverse) gücü hakkında epey konuşuyoruz ve bu da başka bir inanılmaz örnek. Jon Kent'i çizgi romanlarda kimliğini keşfederken, televizyondaysa Superman & Louis'de ailesinin sırlarını öğrenirken görebiliriz. Kendi dünya ve zamanlarında bir arada var oluyorlar ve hayranlarımız her ikisinden de aynı anda zevk alıyor.

Batman: Urban Legends'ın (Batman: Şehir Efsaneleri) son sayısında Robin'in vücut bulduğu mevcut halinin "queer" olduğunu söylemesiyle Superman, son aylarda LGBT olduğunu açığa vuran ikinci DC süper kahramanı oluyor. 
 


Çizgi romanlarda Jon Kent, babası Clark'ın dünya dışı olaylara odaklanmaya karar vermesiyle Superman pelerinini devralmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU