ORC Araştırma’dan AK Parti'ye yanıt: Kendi yetersizliklerini cumhurbaşkanına hissettirmemek için…

“Doğrusu hiç şaşırmadık. Zaten oy kaybının en önemli sebeplerinden biri de bu. İstenileni vermeyeni itibarsızlaştırmak. Seçmen bu saçmalıklara artık tahammül edemiyor”

Pösteki ve Şen. (Fotoğraflar: Twitter)

ORC Araştırma’nın sahibi Mehmet Pösteki, yaptıkları bir çalışmalarının ardından AK Parti’den gelen açıklamaya yanıt verdi.

Pösteki, geçen günlerde DW Türkçe’den Nevşin Mengü'ye konuk olmuş ve “Erdoğan herhangi bir nedenle 2023 seçimleri için aday olmazsa kim olur?” sorusunu yanıtlamıştı.

Pösteki’nin AK Parti kulislerini işaret ederek Hulusi Akar’ın ismini dile getirmesinin ardından iktidar partisinden bir açıklama gelmişti.

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı, sosyal medyadan şu ifadeleri kullanmıştı:

AK Parti olarak ORC isimli şirkete yaptırdığımız hiçbir araştırma yoktur. AK Parti olarak, bilimsel yeterlilik seviyesinde ve bilimsel etik ilkeler çerçevesinde görmediğimiz kurumlarla çalışmamak prensibimizdir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pösteki’den yanıt

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki de bu ifadelere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Açıklama şöyle:

Malumunuz; dün bir araştırma çalışması yayınladık. Çalışmamız Ak Parti'yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç şaşırmadık. Zaten oy kaybının en önemli sebeplerinden biri de bu. İstenileni vermeyeni itibarsızlaştırmak. Seçmen bu saçmalıklara artık tahammül edemiyor. Bizler de seçmenden aldığımızı kamuoyuna sunuyoruz. ORC'yi bilimden ve etikten uzak olmakla suçlayanların ise ORC’nin 24 Haziran tahminlerine bakmaları yeterlidir.

Araştırma firmalarını ve/veya seçmeni suçlayarak seçim kazanılsaydı, 20 yıldır Ak Parti değil, tabela partileri yönetiyor olurdu ülkeyi ama 20 yıldır muhalefetin yaptığını bugün Ak Parti yapıyor ve bu bile başlı başına haklılığımızı ortaya koyuyor. Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, YERLİ VE MİLLİ dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil.

GENAR'ın başkanıydı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanlığı koltuğunda Mustafa Şen oturuyor. Şen bu göreve getirilmeden önce uzun yıllar GENAR Araştırma Merkezi Genel Müdürlüğü görevini yaptı. 

Şen anket şirketini yönetirken AK Parti adına anket çalışmaları yürütüyordu. 2018 yılında CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Şen, “Fazla iddialı gibi gelse de politik uzay zaman bükülmüştür Tayyip Erdoğan tarafından. 24 Haziran 4 Mayıs'a getirilmiştir ve bugün itibarıyla seçim bitmiştir” ifadeleriyle hatırlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU